Wed Meesters | Wedtips van de Week

Sport tijdens de feestdagen: WK Darts, Premier League en Vierschansentoernooi

'Driving home for Christmas?' Niet voor de darters van de PDC, voetballers in de Premier League en de skischansspringers.

Wat hebben Michael van Gerwen, Steven Bergwijn, Virgil van Dijk en Ryoyu Kobayashi met elkaar gemeen? Ze doen niet mee ‘Driving home for Christmas’ want ze hebben allemaal sport tijdens de feestdagen!

Tijdens de Kerst en Oud en Nieuw mogen de meeste sporters lekker naar huis. Zo niet de darters van de PDC, voetballers in de Premier League en de skischansspringers.

PDC WK Darts 2022: Nederland sterk

Zoek je nog leuke sportwedstrijden om op in te zetten tijdens de feestdagen? Dan zou je moeten weten dat je altijd kunt kijken op RTL 7 naar het PDC WK Darts in Alexandra Palace en zo kunt wedden op WK Darts 2022. Michael van Gerwen hoopt voor de vierde keer wereldkampioen te worden, maar moet dan wel afrekenen met wereldtoppers als Gerwyn Price, Peter Wright, Jonny Clayton, Michael Smith en Nathan Aspinall.

Tot nu toe zijn er weinig verrassingen geweest, maar nog fijner, weinig Nederlanders die zijn uitgeschakeld. Alleen Jermaine Wattimena mocht het toernooi al na de eerste ronde verlaten, de andere mannen van Oranje zitten er nog in: Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld, Maik Kuivenhoven en Ron Meulenkamp. Er zijn nog tientallen wedstrijden te spelen, ook van andere toppers, dus dit leent zich uitstekend voor live wedden op WK Darts.

Premier League: Boxing Day met Manchester City, Liverpool en Chelsea

In Groot-Brittannië houden ze van traditie, en eentje daarvan is voetballen in de Premier League op Boxing Day. In Engeland is dat de dag na Kerstmis, bij ons is het dus Tweede Kerstdag, 26 december. Afgelopen weekend werden zes wedstrijden in de Premier League uitgesteld vanwege de coronapandemie, men hoopt natuurlijk dat het komend weekend wel kan doorgaan. Anders speelt Tottenham Hotspur misschien pas volgend seizoen tegen Stade Rennes!

Er staat geen uitgesproken topwedstrijd op het programma in de Premier League komende zondag, maar voor de titelfavorieten is het wel een kwestie van geen steekjes laten vallen. Chelsea is de laatste weken bijvoorbeeld slecht in vorm en moet uit bij Aston Villa winnen om Manchester City enigszins bij te blijven. Bij de bookmakers staat Chelsea op 1.57 en Aston Villa op 5.45.

Liverpool speelt iets eerder dan Manchester City en kan bij winst op Leeds United de druk op de rivaal leggen. De verdediging van Leeds United kan nogal eens een gatenkaas zijn, dus wellicht zit daar een mooie mogelijkheid bij wedden op Premier League. Manchester City won al acht wedstrijden op rij in Engeland, daar zou toch een keer een einde aan moeten komen? Leicester City hield het in september bij een krappe 1-0 nederlaag tegen Man City, een gelijkspel in het Etihad Stadium heeft nu odds van 6.30.

Vierschansentoernooi: skispringen in Duitsland en Oostenrijk

Net zoals je rond deze tijd vaak de films rondom Sissi met Romy Schneider op televisie ziet, zie je een paar zenders verder bij Eurosport altijd het Vierschansentoernooi: skischansspringen in Duitsland (Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen) en Oostenrijk (Innsbruck en Bischofshofen). De twee Duitse toernooien nog in 2021, de twee Oostenrijkse na de bubbels van Oud en Nieuw.

Bij de bookmakers kun je ook inzetten op deze sport die vaak garant staat voor spektakel. De Japanner Ryoyu Kobayashi baarde opzien door in 2018-2019 als derde springer ooit alle vier de toernooien te winnen na Sven Hannawald (Duitsland) in 2001-2002 en Kamil Stoch (Polen) in 2017-2018. 

Vorig seizoen won Stoch door twee zeges in Oostenrijk, maar de bookmakers geven hem dit jaar bizarre odds van 30.00. Kobayashi is favoriet met 2.35 voor Halvor Egner Granerud (Noorwegen) op 4.95 en Karl Geiger (Duitsland) op 5.80. De Pool Dawid Kubachi won in 2019-2020, maar staat met 45.00 zelfs nog lager dan levende legende Kamil Stoch.