Wed Meesters | Sporters op Social Media

Lieke Martens op social media

We hebben de leukste posts van Lieke Martens voor je op een rij gezet! Neem een kijkje in het leven van deze Oranje Leeuwin.

Wat hebben Virgil van Dijk en Lieke Martens met elkaar gemeen? Ze hebben allebei de Champions League gewonnen, zijn het gezicht van Oranje en ze zijn geweldig om te volgen op social media! We hebben de leukste posts van Lieke Martens op social media voor je op een rij gezet.

Lieke Martens: een goede voetbalster, positief persoon en wat kan ze goed pindakaas eten. De Wereldvoetbalster van het Jaar 2017 is inmiddels 29 en heeft al een indrukwekkende carrière. De geboren Limburgse begon ooit bij sc Heerenveen en ging daarna via VVV-Venlo, Standard Luik, Duisburg, Göteborg en Rosengård uiteindelijk in 2017 naar Barcelona.

Vanaf 2017 begon Lieke Martens ook flinke prijzen te winnen, na een paar kleine prijzen bij Standard Luik en Göteborg. Want met FC Barcelona pakte ze onder meer twee landstitels, drie nationale bekers en in 2020-2021 de Champions League (en daarmee de treble). Het is dan ook niet gek dat deze tweet van haar gepind staat op haar profiel:

Lieke Martens ook sterk in Oranje

Natuurlijk is de aanvalster ook al jaren een van de dragende krachten van de Oranje Leeuwinnen. Sinds 2011 speelde ze al 131 interlands voor Oranje waarin ze 54 keer tot scoren kwam. Martens was een van de pijlers waarop Sarina Wiegman haar sterke team opbouwde tot diens afscheid vorig jaar. Het hoogtepunt was natuurlijk de winst op het Europees Kampioenschap 2017 in Nederland en de WK-finale twee jaar later, die werd verloren van de VS.

De Olympische Spelen in Tokio van de afgelopen zomer waren eerder afgelopen dan verwacht voor de Oranje Leeuwinnen. In de groepsfase walste Oranje nog over Zambia (10-3) en China (8-2) heen en werd het 3-3 tegen Brazilië. Maar doordat de Verenigde Staten teleurstellend tweede werd in de groep, waren zij al de tegenstander in de kwartfinale. De wedstrijd eindigde in 2-2 en pas na penalty’s bleek ‘Team USA’ de sterkste. En dat levert verdriet op.

https://www.instagram.com/p/CR_BUyIh05P/

Gelukkig is er natuurlijk ook ruimte voor positieve Oranje plaatjes van Lieke Martens op social media, zoals wanneer de Oranje Leeuwinnen weer eens winnen in een kwalificatiewedstrijd.

https://www.instagram.com/p/CUGboZxt_p0/

https://www.instagram.com/p/CViEU1gNuD3/

Lieke Martens gaat trouwen

Slecht nieuws voor de duizenden fans van Lieke Martens die misschien hoopten dat ze nog als vrijgezel door het leven ging. Sinds 2018 heeft ze een relatie met doelman Benjamin van Leer (@bvanleer1992 op Instagram), die na periodes bij Ajax, Roda JC en NAC Breda tegenwoordig actief is bij Sparta Rotterdam. Op 12 november maakte Martens de verloving wereldkundig met een prachtige foto op Instagram:

https://www.instagram.com/p/CWLTnlytWvK/

Als voetballers zoals Lionel Messi en Cristiano Ronaldo niet zonder ‘sponsored content’ op social media kunnen, kan Lieke Martens natuurlijk niet achterblijven. Zij wordt onder meer ingehuurd door juwelenmerk Zinzi, waarvoor ze soms reclame maakt samen met Kim Feenstra en Fatima Moreira de Melo:

https://www.instagram.com/p/CQTJ-kIt94U/

Maar we kijken natuurlijk het liefst naar de social media posts waarin Lieke Martens helemaal zichzelf is en soms gewoon als een kind zo blij met haar successen. We hopen dat ze met FC Barcelona en de Oranje Leeuwinnen nog veel prijzen mag pakken en dat Lieke Martens op social media ons blijft verwennen met mooie posts.

https://www.instagram.com/p/CQoGNxNt-kr/

https://www.instagram.com/p/CPg9CWctE_2/