Wed Meesters | Wedtips van de Week

Wil je inzetten? Check deze wedstrijden in Engeland!

Inzetten op wedstrijden in Engeland? Komend weekend kun je smullen van top voetbal, darts en snooker. Misschien zit er iets voor je bij?

Het is de bakermat van vele sporten: Engeland! Komend weekend kun je smullen van veel topwedstrijden aan de andere kant van de Noordzee!

Premier League: Chelsea – Manchester United

Het is eindelijk over en uit voor Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United. De Noor is niet langer meer ‘at the wheel’ en daar zal één persoon heel blij mee zijn: Donny van de Beek. Ironisch genoeg was de Nederlandse bankwarmer de laatste persoon die voor United scoorde met Solskjaer als trainer: afgelopen zaterdag scoorde hij vijf minuten na zijn invalbeurt de enige treffer van United op aangeven van Cristiano Ronaldo in de met 4-1 verloren wedstrijd van Watford.

Hoe anders is de sfeer bij Chelsea. De ploeg van trainer Thomas Tuchel gaat als een Tuch-Tuch-Treintje, want de Londenaren wonnen vijf van de laatste zes competitieduels en ze staan met anderhalf been in de volgende ronde van de Champions League.

Chelsea is ook sterk in de breedte en kan zichzelf met winst op United als grootste titelfavoriet voor dit seizoen profileren. De wedstrijd is zondag om 17.30 met odds van 1.56 op Chelsea, 3.90 op gelijkspel en 5.50 voor Manchester United. Voor de titel staat Chelsea nog op 3.05, achter de 1.80 voor Manchester City.

Snooker: UK Championship

Wellicht zie je het wel eens op Eurosport voorbij komen en is het misschien een wat trage sport, snooker kan best heel spannend zijn. Deze typisch Britse sport heeft een aantal toptoernooien die samen de Triple Crown vormen, dit weekend wordt daarvan het UK Championship gespeeld in York. Levende legende Ronnie O’Sullivan heeft het toernooi zeven keer gewonnen, vaker dan ieder ander. Ook deze editie behoort de als vierde geplaatste ‘Rocket’ tot de favorieten met odds van 6.05 op de eindzege.

Boven hem bij de bookmakers staan twee andere spelers, waaronder de winnaar van vorig jaar: Neil Robertson. De Australische wereldkampioen van 2010 is als eerste geplaatst en heeft odds van 5.35, net een stukje slechter dan de verliezend finalist van vorig jaar, Judd Trump op 4.30. Een interessante outsider is de Chinees Ding Junhui, drievoudig UK Championship-winnaar (waaronder 2019) op maar liefst 28.00.

Darts: Players Championship Finals

De Grand Slam of Darts is pas net klaar met Gerwyn Price als winnaar, komend weekend is het alweer tijd voor de Players Championship Finals in het Engelse Minehead met de 64 best verdienende darters van dit jaar. Voor de favorieten hoeven we eigenlijk niet verder te kijken dan de top acht van de Order of Merit.

Nummer één José de Sousa (odds van 1.26 tegen Devon Petersen) kon afgelopen weekend al na de achtste finales zijn koffers pakken, omdat hij als nummer twee van zijn groep Peter Wright tegenkwam en met 10-9 het onderspit moet delven. Wright had het hele toernooi moeite om in zijn spel te komen, maar kwam uiteindelijk toch tot de finale waarin Gerwyn Price te sterk was. Wright staat voor de eerste ronde op 1.21 tegen Keane Barry terwijl Price het opneemt tegen Jason Lowe met odds van 1.12

Verder in de top acht is het natuurlijk even zoeken naar Michael van Gerwen, die op de zevende plek staat van de Order of Merit en in de eerste ronde Kevin Doets ontmoet, Mighty Mike staat op 1.13. De Welshman Jonny Clayton (derde) treft de Engelsman Alan Tabern en noteert 1.13 op een zege. ‘Bully Boy’ Michael Smith (vierde) is natuurlijk een mooie outsider voor de Players Championship Finals, hij begint tegen de Schot William Borland op odds van 1.23.