Wed Meesters | Sporters op Social Media

Dani Alves op Social Media

Vergeet Messi, Ronaldo, Cruijff, Maradona en Pelé: Dani Alves is de meest succesvolle voetballer aller tijden, ook op social media!

Vergeet Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Johan Cruijff, Maradona en Pelé: Dani Alves is de meest succesvolle voetballer aller tijden, ook op social media!

De prijzenkast van Dani Alves

Klinkt als een grap, maar zuiver gezien is het niet gelogen dat Daniel Alves da Silva, kortweg Dani Alves, de meest succesvolle voetballer ooit is. Want de inmiddels 38-jarige Braziliaan heeft in zijn carrière de meeste prijzen van iedereen gewonnen. Van 2002 tot 2008 speelde hij bij Sevilla en pakte hij onder meer twee keer de UEFA Cup, de UEFA Super Cup en de Copa del Rey.

Daarna brak een nóg succesvollere periode aan bij FC Barcelona tussen 2008 en 2016. Zes landstitels, vier nationale bekers, vier nationale Supercups en de Champions League/Europese Supercup/Club World Cup in 2009, 2011 én 2015: een totaal van 23 prijzen in acht jaar! Vervolgens kwamen er nog diverse prijzen met Juventus en Paris Saint-Germain, en pakte hij met Brazilië twee keer de Copa América, twee keer de Confederations Cup en vorig jaar de Olympische titel!

Dani Alves op social media: een regelrechte hit op Instagram

De goedlachse Braziliaan is inmiddels teruggehaald bij FC Barcelona door zijn voormalig ploeggenoot en huidige trainer Xavi, in de hoop dat hij de club weer terug naar grote hoogten kan helpen. Zijn terugkeer op het oude nest van Camp Nou ging in elk geval gepaard met het tonen van zijn voorliefde voor mode:

https://www.instagram.com/p/CWYy_YGoG1c/

Vooral de kekke bril was onderwerp van gesprek en die toonde hij maar wat graag op zijn Instagram:

https://www.instagram.com/p/CWakZqQK6NZ/

Ook op Twitter wil Alves maar wat graag horen dat men hem als mode-icoon ziet:

Alves kwam al in 2002 naar Spanje en keerde pas in 2019 voor langere tijd terug naar Brazilië toen hij voor São Paulo ging spelen. Eindelijk kon hij dus ook voor het eerst in een hele lange tijd Braziliaans carnaval vieren, met natuurlijk zang en dans:

https://www.instagram.com/p/B86iJ8MnyRa/

Betrokken bij het milieu

Naast topvoetballer en mode-icoon probeert Dani Alves ook zichzelf te profileren als voorvechter van een schoner milieu. Zo is hij ambassadeur van Earthshot, een initiatief van de Engelse prins William. Deze stichting probeert mensen te helpen die de wereld een stukje milieuvriendelijker willen maken. Op zijn socials wil Dani Alves er dan ook alles aan doen om deze stichting en de winnaars van de Earthshot Prizes extra in de spotlight te zetten.

https://twitter.com/EarthshotPrize/status/1449757137182277636?s=20
https://twitter.com/DaniAlvesD2/status/1450133256289009673?s=20

Daarnaast promoot hij sinds kort ook een cryptomunt die zich inzet voor een betere planeet, Leafty. Met een duidelijke boodschap op Twitter probeert hij deze groene valuta te helpen die wordt ingezet voor een beter klimaat:

https://twitter.com/DaniAlvesD2/status/1462826273886150660?s=20

Lachen met Dani Alves op social media

Check ten slotte ook deze compilatie die Goal.com heeft gemaakt van de leukste filmpjes van Dani Alves op social media:

https://www.facebook.com/watch/?v=963675241090136&ref=sharing