Wed Meesters | Sporters op Social Media

Andy Murray op social media

Andy Murray ooit gerekend tot ‘The Big Four.' Is niet allen een geweldige sportvrouw maar is ook geweldig om op social media te volgen!

Het ging in de tenniswereld de afgelopen weken bijna non-stop over Novak Djokovic, maar er zijn genoeg andere interessante tennissers! Wat dacht je van Andy Murray op social media?

Een aantal jaren geleden werd Andy Murray gerekend tot ‘The Big Four’ met Roger Federer, Novak Djokovic en Rafael Nadal. Door blessures is dat de laatste jaren niet meer zo. Maar het is sowieso vermakelijk om Andy Murray op social media te volgen!

Andy Murray: jarenlang bij de beste op de ATP

Laten we beginnen met een kleine introductie van Andy Murray, voor wie hem niet goed kent. De inmiddels 34-jarige Schot brak in 2008 definitief door in de tenniswereld. Hij won diverse toernooien waarin hij Djokovic en Federer versloeg en hij haalde om de haverklap de halve finale of finale op Grand Slams. Maar een aantal jaar was het telkens net niet voor Murray, die vanaf de US Open 2009 tot en met Wimbledon 2012 vier finales verloor en zes keer in de halve finale strandde.

Het frappante was dat Murray amper een maand later op hetzelfde gras van Wimbledon een grote prijs binnenhaalde. Op de Olympische Spelen van Londen pakte hij namelijk goud door Roger Federer in de finale in straight sets te verslaan. Een aantal maanden later volgde zijn eerste Grand Slam zege op de US Open. Op 16 Grand Slams tussen 2013 en 2016 haalde hij negen keer de halve finale, won hij twee keer Wimbledon, maar verloor hij ook weer vier finales. Hierdoor komt hij qua Grand Slam finales op drie gewonnen, acht verloren.

Waar het met Olympisch goud begon in 2012, ‘eindigde’ het romantisch genoeg ook met Olympisch goud wat betreft grote prijzen voor Andy Murray. Op de Olympische Spelen van Rio 2016 prolongeerde hij zijn titel, maar daarna kwam hij vooral door blessures nooit meer op zijn beste niveau. Hij miste meer Grand Slams dan dat hij aan ze deelnam. Toch is hij nog steeds een geliefd persoon in Groot-Brittannië en een leuke beroemdheid om te volgen op social media.

Andy Murray op social media: niet bang voor confrontatie

De bio van Andy Murray op Twitter is net zo briljant als dat het simpel is: I play tennis. De Schot is niet schuw van confrontatie en laat dat op Twitter ook duidelijk zien. Zo heeft hij in tegenstelling tot Novak Djokovic het volste vertrouwen in de wetenschap wanneer het aankomt op corona en vaccinatie daarvoor. Een kleine knipoog naar de ‘wappies’ kan hij dan ook niet laten:

Een aantal maanden eerder deed hij dat ook al via een simpele retweet.

Ook durft hij de excentrieke politicus Nigel Farage flink aan te pakken. Farage was een van de aanstichters van de Brexit en de rechtse politicus is ook radicaal anti-immigratie. Dus toen Farage een video postte van een bezoekje aan de prijzenkamer van Novak Djokovic (uit Servië natuurlijk), kon Murray het niet laten om de ironie te benoemen.

En als de bitsige Farage reageert met een opmerking die neerkomt op ‘ga toch lekker tennissen’, is millennial Murray er als de kippen bij om met een simpele emoji te antwoorden.

Toen de Chinese tennisster Peng Shuai onvindbaar was na een aanklacht van misbruik tegen een Chinese politicus, mengde Murray zich in de strijd door zich achter de woorden van een andere tennisster te scharen.

Humor met Andy Murray op social media

Natuurlijk zijn social media er ook om elkaar aan het lachen te maken. Zo wist hij de ruimtereis van Amazon-miljardair Jeff Bezos te gebruiken om een collega-tennisser even voor het blok te zetten.

En als iemand dan Andy Murray even te kakken zet, is hij zo sportief om dat gewoon te retweeten en even om zichzelf te lachen.

https://twitter.com/JaneyGodley/status/1431929508299411457?s=20