Wed Meesters | Wedtips van de Week

WK 2022 kwalificatie

Dit weekend voetbal, Brazilië, Argentinië, Mexico en Japan, voor WK 2022 kwalificatie! Komen Lionel Messi en Neymar in actie voor hun land?

Komend weekend ligt het clubvoetbal weer even stil, maar er is voetbal voor WK 2022 kwalificatie! Brazilië, Argentinië, Mexico en Japan. Komen Lionel Messi en Neymar in actie voor hun land?.

In Europa is het nog wachten tot eind maart voordat Cristiano Ronaldo en Portugal in actie komen tegen Turkije en mogelijk Italië. Deze week wordt er op andere continenten gespeeld om kwalificatie voor het WK 2022 Qatar.

WK 2022 kwalificatie: Chili – Argentinië

In Zuid-Amerika vindt de kwalificatie voor het WK altijd plaats in één gezellige groep van tien landen. De beste vier plaatsen zich voor het WK, de nummer vijf speelt play-offs tegen een land van een ander continent. Brazilië en Argentinië zijn al geplaatst en Ecuador is er bijna, maar Chili strijdt nog met vijf andere landen om waarschijnlijk het laatste directe ticket naar het WK 2022.

Chili zal erg blij zijn dat Lionel Messi er niet bij is voor Argentinië, aangezien zijn land dus al geplaatst is. Chili was winnaar van de Copa América in 2015 en 2016, maar ontbrak op het WK 2018. Alexis Sanchez (33) en Eduardo Vargas (32) staan voor mogelijk hun laatste WK, dus de ervaren spitsen met samen 86 interlandgoals zullen op scherp staan. Arturo Vidal is geschorst, dus Chili moet alle zeilen bijzetten om de overgebleven sterren van Argentinië te verslaan.

Colombia – Peru

Het zijn niet direct de bekendste voetballanden voor ons, maar Colombia en Peru doen volop mee om kwalificatie voor het WK 2022. Het duel tussen de nummer vier en vijf van de CONMEBOL staat in het teken van aanhaken of afhaken. Want winnen betekent een grote stap zetten naar de vierde plek en een directe kandidaat afschudden met hierna nog drie wedstrijden te gaan.

In juni vorig jaar stonden beide landen voor het eerst tegenover elkaar en toen stond er geen maat op Colombia. Het land won afgetekend met 3-0 door goals van Yerry Mina (Everton), Mateus Uribe en Luis Díaz (beiden FC Porto). De drie zijn er weer bij net als de veteranen Radamel Falcao en Juan Cuadrado. James Rodríguez zal ook graag naar het WK willen waar hij zich op zijn plek zal voelen, want hij speelt nu al in de competitie van Qatar.

Ecuador – Brazilië

Zoals gezegd staat Ecuador zo ongeveer op matchpoint richting het WK 2022. Het land heeft nauwelijks bekende spelers en ook weinig die actief zijn in Europa, maar toch staan ze stevig op de derde plek. Ecuador moet nog tegen Peru en Argentinië na dit duel, dus het wordt nog een opgave. In juni hield Ecuador het lang vol tegen Brazilië (2-0 verlies na goals in minuut 65 en 94), en het voordeel voor Ecuador is dat Neymar in Frankrijk is gebleven.

Jamaica – Mexico

In de CONCACAF groep (Noord- en Midden-Amerika) is het een ingewikkelder systeem. De beste vijf landen van de FIFA ranking waren automatisch geplaatst voor de eindronde, terwijl 30 andere landen nog moesten strijden om vijf plekken in die eindronde. Vier van de vijf beste landen lijken te gaan strijden om drie directe tickets voor het WK en een plek in de intercontinentale play-offs.

Er is nog niks beslist, want het verschil tussen Canada, USA, Mexico en Panama is slechts twee punten. Komend weekend is het Canada – USA, dus Mexico zal hopen dat het kan profiteren in duels met Jamaica (donderdag) en Costa Rica (zondag). In september had Mexico nog veel moeite met Jamaica, want in eigen huis scoorden ze pas in de 89e minuut de winnende 2-1.

Japan – China

Ook in Azië wordt deze week gevoetbald om kwalificatie WK 2022. Gastland Qatar is er automatisch bij, maar er zijn nog 4,5 tickets over. In twee groepen van zes kwalificeren de beste twee landen zich automatisch voor het WK. De twee nummers drie spelen een laatste ronde om te bepalen wie tegen de nummer vijf van de CONMEBOL (Zuid-Amerika) speelt om een WK-ticket.

In groep B lijkt het vooral tussen drie sterke landen te gaan: Saudi-Arabië staat na zes van de tien wedstrijden op 16 punten, Japan op 12 en Australië op 11. Ze spelen alle drie nog een keer tegen elkaar, dus winst in de andere duels is noodzakelijk. Japan speelt woensdag tegen China en in het vorige duel ging Japan er nipt met de drie punten vandoor (0-1). Dinsdag staat het duel met Saudi-Arabië op het programma, dus een nieuwe zege op China zou ook goed zijn voor het vertrouwen richting die wedstrijd.

Tags: