Wed Meesters | Sporters op Social Media

Novak Djokovic op social media

Novak Djokovic op social media! Dat vinden we puur genieten. Hij heet niet voor niets The Joker, want de man haalt wat ongein uit.

Zoek je een leuke sporter om te volgen op social media? Novak Djokovic op social media! Novak Djokovic heet niet voor niets The Joker, want de man haalt wat ongein uit.

Roger Federer en Rafael Nadal stonden iets eerder aan de top van de tenniswereld, maar Novak Djokovic is sinds 2008 bezig aan een inhaalslag. 

Novak Djokovic wil GOAT van tennis worden

Alle drie staan ze nu op 20 Grand Slam titels, maar Djokovic lijkt de grootste kans te maken om alleenheerser te worden. Hij won afgelopen jaar immers niet voor niets de Australian Open, Roland Garros én Wimbledon. Roger Federer heeft sinds de Australian Open 2018 geen Grand Slam meer gewonnen en de Zwitser en Rafael Nadal hebben meer last van blessures dan ze allebei gehoopt hadden.

Djokovic had bij de US Open geschiedenis kunnen schrijven door alle vier de Grand Slams in één jaar te winnen, maar verloor de finale dus van Daniil Medvedev die daarmee zijn eerste grote titel pakte. The Joker toonde zich op Instagram (@djokernolo) wel een waardig verliezer door zowel Medvedev als Emma Raducanu te feliciteren:

En wanneer tel je nu echt mee als topsporter in je eigen land en je niet ridder kunt worden bij gratie van de koning of koningin? Juist, met een eigen postzegel!

Novak Djokovic Foundation

Als succesvol sporter verdien je vaak een aardige boterham, maar dat stelt je ook in staat om iets terug te doen voor de mensheid. Veel sporters hebben daarom een eigen stichting met een zelfgekozen goed doel. Wat dacht je in Nederland bijvoorbeeld van Dirk Kuijt, Richard Krajicek, Edwin van der Sar, Bas van de Goor en natuurlijk de Johan Cruyff Foundation. Novak Djokovic zet zich in voor toegang tot onderwijs voor kinderen, en promoot dit natuurlijk via zijn socials (en zijn vrouw).

Lachen op Instagram

Naast serieuze zaken is er natuurlijk ook ruimte voor hilariteit met @djokernole op Instagram. Beroemdheden gaan graag met elkaar om en zo zagen we laatst al een legendarische match-up tussen Novak Djokovic en Zlatan Ibrahimovic, maar de Serviër kijkt ook naar minder voor de hand liggende sporten zoals turnen. Met olympisch kampioen Nina Derwael uit België kon Djokovic zijn lenigheid duidelijk tonen!

Eerder dit jaar konden we al op Wimbledon zien dat ‘Djoko’ zijn hamstrings goed getraind heeft, moet je zien!

Maar een kleine vliegcursus neemt hij ook graag:

En een kunstje hier en daar is waar tennisliefhebbers ook van genieten: