Wed Meesters | Wedtips van de Week

Champions League: Atlético – Man City & Real Madrid – Chelsea

Champions League nadert de halve finales. Liverpool en Real Madrid lijken al zeker, Manchester City en Bayern moeten aan de bak!

De Champions League nadert de halve finales. Liverpool en Real Madrid lijken al bijna zeker, Manchester City en Bayern München moeten aan de bak!

Champions League: Bayern München – Villarreal

Bij de loting voor de kwartfinales Champions League zal Bayern München nog in de handen hebben geknepen van genot, maar na woensdag was dat wel voorbij. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann liet zich in Spanje verrassen door Villarreal dat door een vroege goal van Oranje international Arnaut Danjuma met 1-0 won. Voordeel voor Villarreal, dat zaterdag tegen Athletic Bilbao (1-1) rust gaf aan onder meer Danjuma, Giovani Lo Celso en spits Gerard Moreno. Zij speelden het laatste half uur mee.

Vorig jaar liet toenmalig titelverdediger Bayern München zich in de kwartfinale verrassen door Paris Saint-Germain. Nu moeten spelers als Robert Lewandowski, Joshua Kimmich en Thomas Müller opstaan om te zorgen dat Bayern er niet nu al uit vliegt. Waar de Duitsers de wedstrijd zullen willen controleren, zal Villarreal op de counter loeren met dus onder meer de snelle Arnaut Danjuma.

Real Madrid – Chelsea

Wat is Karim Benzema toch goed. De Fransman stapte heel snel uit de schaduw van Cristiano Ronaldo na diens vertrek naar Juventus en is sterker dan ooit. Benzema kon door deelname aan de ramadan zelfs pas een kwartier voor de wedstrijd tegen Chelsea eten, maar scoorde gewoon een hattrick! Daardoor won Real Madrid met 3-1, waardoor de return in het Santiago Bernabéu een formaliteit lijkt. Zaterdag tegen Getafe (2-0 winst) speelde Benzema ook gewoon nog 74 minuten.

Chelsea is titelverdediger en kan zich eigenlijk volledig focussen op de Champions League. Want in de Premier League is de titel te ver weg, maar lijkt de derde plaats aardig veilig. De titelverdediger in de Champions League won zaterdag overtuigend met 6-0 van Southampton, maar dat is een ander verhaal dan Real Madrid. Als Mason Mount van zijn haar af kan blijven en Lukaku/Havertz/Werner eens trefzeker zijn, kunnen ze deze return misschien nog spannend maken.

Atlético Madrid – Manchester City

De winnaar van 2020-2021 lijkt er dus uit te vliegen, de verliezend finalist heeft nog alle kans. Pep Guardiola droomt ervan om met een andere club dan FC Barcelona eindelijk eens de Champions League te winnen. Bij Bayern München lukte het niet (in 2015-2016 uitgeschakeld door het Atlético Madrid van Diego Simeone), en bij Manchester City dus ook nog niet.

De maanden april en mei zijn cruciaal en ramvol voor Manchester City. Naast de spannende titelstrijd met Liverpool in de Premier League treffen zij elkaar ook in de finale van de FA Cup. En als Man City de kwartfinale tegen Atlético Madrid overleeft, wacht waarschijnlijk Real Madrid in de halve finale. Het voordeel voor City nu is in elk geval dat Atlético de aanval moet zoeken. Vooral na de 1-0 winst van de Engelsen vorige week (goal Kevin De Bruyne).

Liverpool – Benfica

In precies hetzelfde schuitje als Manchester City vinden we natuurlijk Liverpool. De finale van de FA Cup tegen de grote rivaal. De strijd in de Premier League (met duels tegen Manchester United en Tottenham Hotspur) en dus de Champions League. Het voordeel voor Virgil van Dijk en zijn ploeggenoten is dat ze vorige week overtuigend met 1-3 wonnen van Benfica.

Op het eigen Anfield heeft Liverpool sinds 7 maart 2021 (vorig jaar!) slechts één keer verloren in alle competities, van Internazionale een maand geleden. De verwachting is dat de kwaliteit van Liverpool met natuurlijk Mohamed Salah, Sadio Mané, Diogo Jota en Van Dijk de doorslag geeft tegen Benfica. En dan is de treble voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp nog steeds binnen handbereik.

Programma Champions League

  • Dinsdag 12 april 21.00 uur
  • Bayern München – Villarreal (0-1)
  • Real Madrid – Chelsea (3-1)
  • Woensdag 13 april 21.00 uur
  • Atlético Madrid – Manchester City (0-1)
  • Liverpool – Benfica (3-1)