Welke Olympische sporten gaan we vaker zien (en op wedden)?

Reken er maar op dat je de komende jaren sommige sporten vaker op tv gaat zien. De reden? De medailleregen op de Olympische Spelen!

De Olympische Spelen waren een groot succes voor ‘TeamNL’. Een heel aantal sporten die normaal bijna geen krijgen stonden nu in de spotlights, en wat blijkt: we zijn in best veel sporten best wel goed als klein landje. Vaak zie je dat na een succesvol Olympisch toernooi de aandacht een aanvoer bij lokale verenigingen voor de ‘medaille sporten’ toeneemt.

Hoewel wij nou niet per se de behoefte voelen om aan een zevenkamp mee te doen, willen we wel als eerste een autoriteit zijn op het gebied wanneer er op gewed gaat worden. Dus, welke sporten moeten we in de gaten houden na de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Tokio?

Atletiek

Wie had ooit gedacht dat Nederland de koningin van de spelen zou leveren. Sifan Hassan presteerde weergaloos met twee keer goud en een keer brons op verschillende afstanden. Atletiek is de koning der Olympische sporten en brengt legendes met zich mee. Vers in het geheugen ligt Usain Bolt, om maar iemand te noemen.

Sifan Hassan heeft een dergelijke status nog niet bereikt, maar ze kan zich bij de volgende spelen onsterfelijk maken. We hadden nog meer succesvolle atleten die ontzettend hard kunnen rennen: Anouk Vetter, Abdi Nageeye, Femke Bol en Emma Oosterwegel. Met zilver en brons op de zevenkamp, een iconisch Olympisch nummer.

Het effect van deze medailleoogst op de nationale atletieksport gaat heel groot zijn. We verwachten grote aanwas bij de lokale verenigingen, maar ook meer zendtijd op de publieke en misschien zelfs commerciële zenders voor de sport. Dit betekent meer aandacht en dus meer geld en dus interessanter om op te wedden! Houd de komende tijd het atletiek in de gaten en profiteer van de bonussen die er zeker gaan komen!

Baanwielrennen

Nog een sport die we als land wel hebben uitgespeeld kun je wel zeggen is het baanwielrennen. Toch verwachten dat we dat deze sport niet zo heel veel gaat doen bij de bookmakers qua aandacht en bonussen. De reden? Het grote broertje (wielrennen) is simpelweg te populair.

Bij sommige bookmakers stond de sport in zijn geheel helemaal niet op de radar. Dat zal nu wel anders zijn. Goed nieuws voor de liefhebber. Het voordeel van baanwielrennen is dat je dit ook in de wintermaanden kan volgen. Dus ben je een een fan van de wielerkoersen, dan kun je hier in de winter tenminste een beetje je hart ophalen.

Roeien

Roeien heeft een beetje hetzelfde elitair elan en verloop als paardenrennen. En van die laatste weten we dat het wereldwijd een van de grootste sporten is als het gaat om weddenschappen, terwijl roeien bijna nergens als sport wordt aangeboden. We denken dat hier niet veel in gaat veranderen, ondanks de succesvolle spelen voor de dubbelvier heren, dubbeltwee heren, vier-zonder vrouwen en de lichte dubbeltwee vrouwen. Helaas!