Wed Meesters | Sporters op Social Media

Soufiane Touzani op social media

De straatvoetballer uit 010-Rotterdam, wie kent 'm niet! De YouTube-ster is een absolute aanrader om te volgen!

Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Frenkie de Jong, Aubameyang, Ronaldinho: allemaal hebben ze gechilld met Soufiane Touzani, de straatvoetballer uit Rotterdam.

Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen op televisie, in filmpjes of op social media van grote voetballers: Soufiane Touzani. De YouTube-ster is een aanrader om te volgen!

Soufiane Touzani op YouTube

Voetbalwebsites delen ze maar al te graag, de video’s van Soufiane Touzani. De inmiddels 35-jarige Rotterdammer werd ooit gescout door Feyenoord, maar mocht niet meer voetballen vanwege scoliose, een vergroeiing van de wervelkolom. Hij ging daarom zichzelf vaardig maken in freestyle voetbal.

In 2002 nam een vriend van hem een filmpje op, dat later op YouTube werd gezet. Het werd miljoenen keren bekeken en ‘a star was born’. In 2005 werd hij benaderd door EA Sports om in het spel FIFA Street te komen en daardoor schoot zijn carrière de lucht in. Hij mocht steeds meer optreden bij clubs, bedrijven en zijn filmpjes op social media werden steeds meer bekeken en zelfs gekopieerd door Marcelo en Neymar. En hij kreeg een eigen tv-programma: Tiki Taka Touzani.

Touzani treft Ronaldo, Sergio Ramos en Ronaldinho

Doordat baltovenaar Touzani steeds populairder werd, viel dat ook op bij bekende voetballers. En dat werd een typische win-win: Touzani nam filmpjes op met de wereldsterren en beide partijen werden een stuk populairder. Op het YouTube-kanaal van Soufiane Touzani vind je filmpjes met de allergrootsten der aarde.

Cristiano Ronaldo

Sergio Ramos

Kevin De Bruyne

Eden Hazard

Touzani voor jeugd en Johan Cruyff Foundation

Maar natuurlijk heeft Touzani ook oog voor de jeugd. Want hij is namelijk ook ambassadeur bij de Johan Cruyff Foundation, de KNVB en ING Only Football. Hij probeert kinderen aan het sporten te krijgen en doet vaak ook allerlei challenges met ze. En soms gaat hij op bezoek bij de jeugdafdeling van een club om natuurlijk wat panna’s uit te delen, zoals bij Borussia Dortmund:

Of bij Chelsea:

Met FC Straat geeft hij jonge voetballers in Nederland veel inspiratie. Dat levert hopelijk leuke talenten op, maar vooral plezier in de sport en natuurlijk leuke filmpjes voor social media.

https://www.instagram.com/p/CUkewEBqFdY/

Laten we afsluiten met een van de best bekeken video’s van Soufiane Touzani. Dus met twee jonge knapen die later van Ajax naar FC Barcelona en Juventus en natuurlijk Oranje zouden gaan: Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Kortom jong en onbezonnen, vol plezier en met een paar aardige skills.