Nick Kyrgios op social media

Hij is de bad boy van de tenniswereld. En daarom zien we Nick Kyrgios op social media zich natuurlijk ook niet inhouden!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Nick Kyrgios: sterke tennisser met temperament

De bad boy van de tenniswereld is niet voor niets de nummer 40 van de wereld, met een hoogste ranking ooit van 29. Nick Kyrgios is inmiddels 27, komt uit Australië en heeft zes ATP-toernooien gewonnen. En daarom zien we Nick Kyrgios op social media zich natuurlijk ook niet inhouden! In 2014 kwam hij als 19-jarige jongen voor het eerst in de spotlight. Hij won een aantal Challenger toernooien en kreeg een wildcard voor Wimbledon. 

Hij liet de tenniswereld versteld staan door in de vierde ronde Rafael Nadal te verslaan, toen nummer 1 van de wereld. Een half jaar later op de Australian Open 2015 was hij weer sterk bezig, nog steeds als 19-jarige. Hij versloeg onder meer Ivo Karlovic, maar verloor uiteindelijk in de kwartfinale van Andy Murray. Kyrgios werd zo de eerste tiener sinds Roger Federer in 2001 die twee kwartfinales op een Grand Slam haalde.

In 2016 ging hij door met zijn goede vorm en won hij drie ATP toernooien en de Hopman Cup. Op de Grand Slams haalde hij in 2016 drie keer de derde ronde en een vierde ronde. Hierna pakte hij af en toe nog wel successen, maar brak hij nooit definitief door tot de top. In 2019 won hij nog wel twee ATP-toernooien.

Daarvoor begonnen zijn mentale problemen op en naast de baan zich al te openbaren. Hij schold vaak, maakte ruzie met umpires en tegenstanders, gooide rackets kapot. Kortom, een echte sportieve tennisser was hij niet.

Dat leverde hem in 2019 ook een schorsing van 16 weken op. Dat is nooit echt verbeterd, want ook op Wimbledon 2022 laat hij zich vaak negatief gelden. Sinds de Australian Open 2022 kan hij wel zeggen dat hij een Grand Slam heeft gewonnen, het heren dubbel.

Nick Kyrgios op social media

Hoe gedraagt dit enfant terrible zich dan op Twitter, Instagram en meer? Zien we veel van de echte Nick Kyrgios op social media? Op Wimbledon versloeg hij nummer 4 geplaatst Stefanos Tsitsipas in een verhitte wedstrijd. Hij liet zich af en toe van zijn slechtste kant zien, maar won dus wel. Op Twitter deelde hij het interview na de wedstrijd, waarin hij soms onderbroken wordt door joelende fans:

Op Wimbledon 2022 serveerde Alexander Bublik uit Kazachstan liefst zes keer onderhands in één wedstrijd. Nick Kyrgios werd er nog wel eens om verguisd. Daarom kan de Australiër het niet laten om een sneer uit te delen:

En natuurlijk kan hij het niet laten om even te laten merken dat hij zichzelf best wel fantastisch vindt. Gelukkig kon het publiek het ook wel waarderen.

@NickKyrgios is in elk geval niet bang om zich uit te spreken over bepaalde zaken. Bijvoorbeeld op het gebied van #MeToo gooit hij gewoon deze eruit:

Soms zien we de vervelende uitspattingen van deze wonderbaarlijke Australiër op de baan. Het kan zijn grote talent nog wel eens in de weg zitten. Hij erkent het probleem in elk geval zelf ook, en hoopt dat hij zich vooral op zijn sport kan focussen. Dat blijkt wel uit dit fragment van een interview, met link naar het hele interview.

Maar helemaal weg zal het nooit gaan, blijkt wel uit tweets van amper drie maanden geleden: