MAX VERSTAPPEN WERELDKAMPIOEN FORMULE 1

Max Verstappen wereldkampioen social media reacties

Max Verstappen is wereldkampioen! Maar hoe reageren andere sporthelden op de winst van Max? En wie is een social media Zuurpruim?

Als je het nog niet wist: Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1! De Grand Prix van Abu Dhabi deed veel stof opwaaien. Lewis Hamilton bleef stil op social media. Maar wat waren de Max Verstappen wereldkampioen social media reacties van andere sporters en beroemdheden?

Rico Verhoeven en Martin Garrix

Laten we beginnen met twee van onze andere Nederlandse helden die zo gelukkig waren om Max Verstappen in Abu Dhabi persoonlijk te feliciteren met zijn titel, Rico Verhoeven en Martin Garrix.

Sergio Perez

Natuurlijk kan Verstappens collega bij Red Bull niet achterblijven. Sergio Perez kon Verstappen ook eindelijk helpen toen hij Lewis Hamilton liefst 7 seconden ophield toen de Mexicaan even de leider in de race was.

Robert Lewandowski

Kort geleden trok hij nog aan het korte eind van een belangrijke strijd toen hij de Gouden Bal verloor ten gunste van Lionel Messi, maar Robert Lewandowski heeft zich altijd een waardig mens getoond. De Poolse topspits van Bayern München was na afloop van de race vol lof over de wereldtitel van Max Verstappen.

Marco van Basten

Het is geen eigen tweet of Instagram-story, maar Marco van Basten schoof aan bij Ziggo Sport om te praten over de race, de winst van Max Verstappen en Olav Mol. En de oud-voetballer verwoordt waarschijnlijk wat veel Nederlanders gedacht hebben in de 58e ronde: gerechtigheid.

Daniel Ricciardo en Fernando Alonso

Op het Twitter-account van verslaggever Jack Plooij vinden we ook reacties van andere coureurs, waaronder Max’ oud-ploeggenoot Daniel Ricciardo en een hilarische Fernando Alonso.

Robin van Persie en Virgil van Dijk

Natuurlijk krijgt de Formule 1 sinds de intrede van Max Verstappen ook veel bekijks van Nederlandse voetballers en oud-voetballers. Robin van Persie heeft nu alle tijd van de wereld en had na afloop van de race op Instagram lovende woorden voor zowel Max als Lewis Hamilton.

En waar Robin van Persie een mooi verhaal had voor de bizarre ontknoping van het wereldkampioenschap Formule 1, was aanvoerder van Oranje en Liverpool-verdediger Virgil van Dijk een stuk korter van stof over de wereldtitel van Max Verstappen:

De zuurpruimen: Gary Lineker, Kylian Mbappé

Natuurlijk waren er ook sporters en oud-sporters die op de hand van Lewis Hamilton waren. Onder hen bijvoorbeeld Kylian Mbappé, want de spits van Paris Saint-Germain en teamgenoot van Lionel Messi had slechts een paar smiley’s over voor de race.

Gary Lineker, voormalig Engels topvoetballer, topscorer van het WK 1990 en al jarenlang presentator bij BBC Sport, had een kleine achtbaan van emoties.

Max Verstappen wereldkampioen Instagram

En natuurlijk kan Max zelf niet ontbreken! Hij heeft een prachtig verhaal op zijn Instagram gezet over zijn wereldtitel en vergeet daarbij natuurlijk niet zijn vader Jos Verstappen.