Even voorstellen: Gambling Cabin Nederland

Als je fan bent van sportweddenschappen dan is dit de Nederlandse Twitch stream die je moet volgen!

Geschatte leestijd: 5 minuten

Wie aan Zweden denkt, denkt aan IKEA, Zlatan Ibrahimovic, Knäckebröd, mooie dames, bossen en meren, kou en misschien het Zweedse koningshuis. Als je graag wedt op sportwedstrijden, dan denk je bij Zweden ook direct aan de vermakelijke stream van de Gambling Cabin. Vermakelijk en lucratief, want deze wed-experts weten van de hoed en de rand. 

We weten niet hoe het bij jullie zit, maar onze kennis van de Zweedse taal is vrij kärig. Daarnaast staan we ook niet per se te springen om het wedden op de Zweedse nationale competitie. Toch kunnen we het concept erg waarderen, zou het niet ideaal zijn als er een Nederlandse Gambling Cabin kwam? 

Gambling Cabin Nederland

Goed nieuws! Sinds begin dit jaar bestaat er dus een Gambling Cabin Nederland! Enkele vooraanstaande Nederlandse Gokkers hebben de krachten verenigd en streamen nu geregeld op Twitch al hun geheimen. Eigenlijk hebben ze veel gemeen met de Wed Meesters, alleen zijn wij te verlegen om op video te gaan. Dus als er een alternatief is voor iedereen die graag een avondje streams kijkt, dan zetten we die natuurlijk graag in het zonnetje. 

Of de Nederlandse variant net zo succesvol wordt als die in Zweden moet nog blijken, maar we geven ze graag een eerlijke kans. Wel is zeker dat er in Nederland vele communities en app-groepen zijn die gaan over wedden en hier een samenkomstplek kunnen vinden. Laten we ‘de wijsneuzen’, zoals ze zichzelf noemen, aan je voorstellen:

Mateusz Moolhuizen

Voor mensen in de poker scene is Mateusz (ook wel bekend als KeyserMM) een bekende naam. Met meer dan een miljoen aan live cashes en twee Unibet Open titels op zijn naam mag je gerust zijn pokertips ter harte nemen. Wist je echter ook dat hij heeft gevoetbald in de jeugd van FC Emmen? Of dat hij helemaal gek is van tennis? Voor liefhebbers van sportweddenschappen zoals wij zit er dus misschien ook wat moois in het vat bij Mateusz.

Freddy Nordström

Freddy is de directe link met Zweden. Deze voormalig professioneel autocoureur, met 15 jaar ervaring in de hoogste divisies van de motorsport, is er afkomstig. Hoewel hij is opgegroeid in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel Freddy niet vies is van poker, ligt zijn expertise bij wedden op Formule 1, expertise waar wij graag van profiteren! Mooi dat ze deze jongen met internationale ervaring hebben kunnen strikken voor de Gambling Cabin Nederland

Tim Verbon

Wesley Sneijder mag dan door TOTO zijn ingehuurd om Koning te spelen, de echte Koning TOTO is volgens velen Tim Verbon. Tim heeft ervaring als bookmaker en snapt hoe belangrijk wiskunde is bij het doen van voorspellingen. Dit leverde hem in 2011 de leaderboard Unibet Player of the Year op. Ook is Tim niet vies van poker, wat hij acht jaar professioneel heeft gedaan. Ook bij poker bleken zijn rekenvaardigheden de sleutel tot succes. 

Anko Hoogendijk

De combinatie tussen sport en poker is bij bijna alle wijsneuzen een rode draad. Ook Anko is pokerspeler met een passie voor tennis en andere sporten. Deze Benjamin mag je niet onderschatten, want met meer dan $100.000 winst in 2021 bewijst hij talentvol in het berekenen van kansen. Hoog inzetten en presteren onder druk, daarvoor moet je bij Anko zijn.

Koen Roos

Voor de oplettende lezer valt het op dat vooral poker oververtegenwoordigd is, op de voet gevolgd door sportweddenschappen. Koen is een uitzondering op de regel die zorgt voor de nodige afwisseling met blackjack en roulette. Deze spellen met allure kenschetst ook de rol van Koen binnen het team: entertainen, provoceren en uitdagen. 

Wordt Gambling Cabin Nederland succesformule?

Om met de woorden van Jaap van Dissel te spreken: je kunt de situaties van verschillende landen niet zomaar met elkaar vergelijken. In andere woorden, het is niet te zeggen dat wat aansluit in Zweden ook werkt in Nederland. Toch blijkt dat wanneer je appels en peren vergelijkt, je tenminste kunt zeggen dat het allebei fruit is. Dat lijkt ons meer dan genoeg voor een vergelijking!

Wat opvalt aan de streams tot nu toe is dat het wennen is. Wennen voor de presentatoren en wennen aan de nieuwe techniek. Er gaat hier en daar wat fout, maar je ziet al wel waar er aan gebouwd wordt. Er is duidelijk ruimte voor een show als deze op Twitch voor Nederlanders. Het succes van deze show zal mede afhangen van het succes dat deze mannen boeken met het wedden. Wat ons betreft mag de Formule 1 snel beginnen, want we zijn erg benieuwd naar de inzichten van Freddy Nördstrom. 

Vanuit de Wed Meesters hopen we dat de Gambling Cabin Nederland niet uitgroeit tot een platform waar het vooral gaat over poker. De achtergrond van de wijsneuzen leent zich daar namelijk goed voor. Wij gaan in ieder geval bij de volgende eredivisie uitzending weer even buurten bij de stream. Iedereen die het liefst zijn wedtips gewoon ouderwets leest in een artikel is bij ons aan het juiste adres!