Koning TOTO kostuum voor carnaval

Wil je echt shinen met een origineel kostuum dit jaar? Ga dan als Koning TOTO en laat die complimenten maar komen!

Geschatte leestijd: 5 minuten

Het is de vraag of we dit jaar weer carnaval mogen vieren, maar als alles doorgaat dan hebben wij een perfecte suggestie voor je carnavalsoutfit: het Koning TOTO kostuum! Het is alleen niet zo makkelijk als je denkt om dit kostuum online te vinden. Dat is ook een goed teken, want dit betekent dat je niet met nog 100 andere Koning TOTO’s door de straten van Oeteldonk paradeert. Er kan immers maar één echte Koning TOTO zijn.

Hoewel je waarschijnlijk direct blij wordt van de talloze hits wanneer je googled op Koning TOTO kostuum, blijkt dat veel van die hits of tweedehands opleveren (Marktplaats) of je allerlei andere prinsen en koningen kostuums voorschotelen. Je zult dus zelf aan de slag moeten om de perfecte outfit bij elkaar te rapen. Wij vertellen je in drie stappen waar je moet zijn. Wees er snel bij, want op is op

Waaruit bestaat het Koning TOTO kostuum?

Het ligt er een beetje aan welke acteur je neemt als voorbeeld. Maradonnie had een glitterpak en lang golvend blond haar, Sjaak Swart een net pak met groene strik en Wesley Sneijder een trainingspak. Wat ze allemaal gemeen hebben is de kroon, de groene mantel en de staf. Op die staf prijkt soms het hoofd van Jan Boskamp. Dat laatste imiteren wordt toch een paar avondjes investeren in het betere knip- en plakwerk; zeker als dit hoofd ook nog moet praten.

Voor ons is Wesley nu de onbetwiste koning TOTO en wij gaan ons kostuum spiegelen aan dat van hem. Tenminste, de gabber Wesley en niet de middeleeuwse Wesley te paard. We moeten op zoek naar een trainingspak (het liefst oranje) en de groene mantel. De staf is optioneel. Wesley is meer fan van de bal en zo’n staf raak je waarschijnlijk toch kwijt (waarschuwing: je kroon ook).

De Koning TOTO mantel

Voor €31,50 vind je bij e-carnavalskleding de ‘Koningsmantel Patrick Groen’. Dit is nagenoeg dezelfde mantel die wordt gebruikt in de reclames. Als alternatief vind je op Party.nl de koninklijke kikker koning cape voor slechts €19,99 (aanbieding). Op carnavalsland.nl vind je zelfs een mantel koning toto groen voor €17,95! Over het verschil in kwaliteit kunnen we niet oordelen, maar het lijken dezelfde capes. Wil je de look één op één kopiëren, dan zul je toch echt met de naaimachine aan de slag moeten. Maar gezien de onderkant van de echte cape wit is en het in februari met carnaval zelden schoon is op de vloer zal al je werk overbodig blijken.

Koning TOTO Trainingspak

Het echte 90’s reversible TOTO-trainingspak, mede ontworpen door Charly Lownoise en Mental Theo, is een collectors item. Je kon het winnen tijdens het EK 2021, maar die kans is lang verkeken Bij winkels is dit pak niet te koop. Niet getreurd, Marktplaats is je vriend! Tijdens het schrijven vonden we drie TOTO trainingspakken voor €30 tot €50, allemaal maat L.

Als alternatief kun je kijken naar de outfit van Donnie of Sjaak. Je kunt ook nog de kiezen voor het joggingpak van Nathan Rutjes (mits je de mat in je nek hebt to match). Onder de groene cape kun je natuurlijk prima een ander oranje trainingspak dragen. 

Koning TOTO Kroon

Zonder kroon geen koning. De kenmerkende kroon met hoge uitsteeksels en grote letters ligt niet kant en klaar in de winkel. Je zult hier sowieso zelf aan de slag moeten, maar dat hoeft niet veel werk te zijn. Je moet alleen zorgen dat je kroon tenminste een beetje aan de kenmerkende TOTO kroon doet denken. Wij hebben talloze carnavalswinkels doorgespit en zijn tot de conclusie gekomen dat je de zogenoemde ‘Boland’ kroon het beste kunt gebruiken voor je Koning TOTO kostuum.

Je vindt deze kroon bijvoorbeeld bij V&D. Deze komt bij ons betreft dicht in de buurt bij de TOTO kroon, mits je er zelf nog ‘KONING’ op plakt. Prijzig voor een stuk plastic met €10 is die wel. De koningskroon van Hoofs Feestkleding van €6,99 lijkt er bijzonder veel op, voor tweederde van de prijs. Bij de internet-partyshop vind je precies dezelfde kroon zelfs voor €3,90. Het loont dus om te zoeken, zeker gezien die kroon binnen de kortste keren van je hoofd wordt getrokken.

Het ultieme Koning TOTO Kostuum

Toegegeven, je bent niet de eerste carnavalsganger met een Koning TOTO kostuum. Je kunt wel de eerste zijn die het goed doet. Dat bewijzen de carnaval kostuums die Maradonnie heeft verzameld op zijn Instagram. Dat niveau moet toch te overtreffen zijn. Hoewel, de staf met hoofd van Jan Boskamp is wel echt legendarisch. 

Tips om het af te maken: een gouden ketting met de letters TOTO en een lekker kaal ‘koppie, koppie’ voor wanneer je die kroon na acht bier kwijtraakt. Vergeet tot slot niet om wat wedformulieren mee waar je je telefoonnummer op kunt schrijven waar je met zo’n outfit natuurlijk om wordt gevraagd.

Tags: