Wedden op Zandvoort & Nederland – Montenegro

Ergens in een parallel universum is Max Verstappen al Formule 1 kampioen 2021. Hamilton reed hem niet van de weg of kreeg de straf die hij verdiende. Bottas deed geen gekke dingen en het regende niet in Spa. In plaats van 17,5 punten pakte Max er 75. Iedereen blij.

Helaas liep het allemaal even anders. Het voordeel is wel dat we in dit seizoen een bloedstollend spannend Formule 1 seizoen beleven, met als hoogtepunt voor Nederland de race van komend weekend in Zandvoort. Wij geven je graag onze voorspelling:

Sergio Perez rijdt gemiddeld 0.2 seconde per ronde sneller voor thuispubliek. En dat geldt niet alleen voor hem. Het is algemeen bekend dat rijden voor thuispubliek vleugels geeft. Door het oranje legioen heeft Max bij vrijwel iedere race in Europa het idee dat hij thuis rijdt, maar Zandvoort is something else. Zeker omdat het weer de eerste editie sinds tijden is. Betekent dit dat je blind je geld op Max kan zetten? Nee. Zeker niet.

Circuit Zandvoort

Het circuit van Zandvoort is voor alle coureurs nieuw. En is met de vernieuwde Luyendijk Bocht ook anders dan deze 36 jaar geleden voor het laatst werd gereden. Anders dan in Spa, zal de focus veel meer liggen op downforce en grip en niet op topsnelheid. Dit circuit doet meer denken aan Singapore of Monaco. Dat betekent relatief weinig inhaalacties. Het rechte stuk bij de start-finish simpelweg te kort om overspeed op te bouwen. Dit zijn natuurlijk maar onze inschattingen, dit weekend zal blijken of de coureurs niet toch een gaatje kan vinden.

Nederland – Montenegro

Een andere misvatting die diep in ons systeem zit is het idee dat het Nederlands elftal top van de wereld is. De spelers spelen immers bij Barcelona (zelfs Luuk de Jong..), PSG, Liverpool, Ajax en Inter. En waren we niet verliezend finalist in 2010, derde van de wereld in 2014? Hebben we niet (bijna altijd) goed gepresteerd op eindtoernooien sinds 1974? Precies, al die trots en kennis moeten we laten varen wanneer we de wedstrijd tegen Montenegro voorbeschouwen. Het is niet uitgesloten dat we averij oplopen tegen deze voetbaldwerg. Ze hebben immers evenveel punten in de poule. Louis van Gaal zei het al na de wedstrijd tegen Noorwegen: Nederland is geen wereldtop.

Inzetten op het Nederlands Elftal levert in deze wedstrijd bijna niets op. Inzetten dat Montenegro punten pakt vinden we wel heel cynisch. Kunnen we je dan helemaal niet op weg sturen met een goede bet voor dit weekend? Dat kunnen we wel. Montenegro heeft geen Haaland en gaat niet scoren. Nederland wel. Tenminste twee keer. Dat is onze voorspelling. De rest van de bet mag je zelf invullen!