Wed Meesters | Wedden op Marble Mania

Wedden op Marble Mania van SBS6

We werden gedwongen om SBS6' Marble Mania te kijken, met een kleine weddenschap werd het plots heel leuk!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wie had gedacht dat dat een tv programma over knikkeren zo populair zou worden? Mocht je het nog niet vernomen hebben: Belgie, Duitsland en Frankrijk krijgen ook een Marble Mania. Als een olievlek spreidt het knikkeren zich uit over Europa. Marble Mania is gebaseerd op het Youtube kanaal Jelle’s Marble Runs van Jelle Bakker. Talpa wilde Jelle en zijn broer Dion in eerste instantie ook betrekken bij het programma, maar dat is niet gelukt.

Hoewel alle reacties onder de Youtube video’s negatief zijn (slechte televisie/gestolen format/moet dit nou een tv programma voorstellen), liegen de kijkcijfers er niet om. De ontvangst van het SBS6 programma schommelt bij het publiek met uitgesteld kijken tussen de anderhalf miljoen en twee miljoen kijkers. John de Mol mag in zijn handen wrijven, want we kunnen voorstellen dat de kosten voor het maken van Marble Mania meevallen. Flink cashen dus. 

Eerlijk is eerlijk, het programma is zo stom als het achterend van een varken, maar wel vermakelijk en verslavend. En weet je wat het nog leuker maakt? Als je met je vrienden kunt wedden op Marble Mania!

Wedden op Marble Mania vanaf de bank

‘Ik had €10.000, jij had €15.000 en jij had €5.000 geloof ik.’ Met die woorden maakte René van der Gijp een einde aan alle spanning, nog voor de race was uitgezonden. Dit is precies de reden waarom je niet bij bookmakers kunt wedden op Marble Mania. Dat betekent niet dat je dit niet alsnog kunt doen met je vrienden op de bank. Zorg alleen wel dat je vooraf even checkt of niemand zijn of haar mond in de media voorbij heeft gepraat. 

Deze vorm van wedden op Marble Mania maakt het programma direct drie keer zo spannend en kunnen we iedereen aanraden. Al zet je de borrelnootjes in, of lucifer’s of je kleingeld; zelfs kleinschalig wedden maakt een race leuker. Zelfs een knikkerrace. Als alternatief kun je ook nog zelf je knikkerbaan bouwen voor een kans op €500 Intertoys tegoed. Leuker kunnen we het niet maken…

We snappen ook wel dat je niet naar dit artikel bent gekomen om te wedden met borrelnootjes of lucifers. Je bent op zoek naar een mogelijkheid om met bonus in te zetten op de knikkers. Met de knikkers om de knikkers zeg maar. De Wed Meesters zouden geen meesters zijn als ze niet toch een oplossing hadden.

Niet de marbles, maar de knikkers

Wedden op Marble Mania is dan misschien niet mogelijk en verstandig, maar wedden op Jelle’s Marble Runs wel degelijk! Als je dit Youtube kanaal nog niet volgt en wel fan bent van Marble Mania en wedden, dan raden we je aan nog vandaag te subscriben! Een kanaal gesponsored door niemand minder dan John Oliver en zijn Last Week Tonight Show. Je maakt al snel kennis met de teams die een hele fanschare hebben en waar je zelfs een jersey van kan kopen!

Een kleine introductie in de knikk… ‘teams’  waar je op kunt inzetten:

 • Savage Speeders 
 • Mellow Yellow 
 • Team Primary 
 • Hazers 
 • Thunderbolts 
 • Limers 
 • O’rangers 
 • Green Ducks 
 • Team Galactic 
 • Hornets 
 • Rojo Rollers 
 • Team Momo 
 • Balls of Chaos 
 • Midnight Wisps 
 • Snowballs 
 • Raspberry Racers

Op volgorde van kanshebbers voor de eindzege van dit seizoen. Wanneer je bij bookmakers kijkt onder amusement, dan heb je misschien het geluk dat je Jelle’s Marble Runs tegenkomt. Helaas zijn er momenteel geen bookmakers met een licentie van de KSA die wedden op marble (mania) aanbieden. Wat ons betreft een mooie wens voor 2022. Omdat wedden op knikkers volstrekt willekeurig is raden we je wel aan alleen te gokken voor je plezier. Kies een team en steun die!

De gasten maken de show

Hoelang blijft Marble Mania nog kijkers trekken? Bij seizoen twee lijkt de nieuwigheid er al een beetje vanaf. Wat ons betreft maken de gasten de show. Waar Jelle’s Marble Mania echt om het knikkeren gaat en om het supporten van je team, is Marble Mania toch iets meer het volgende spelletjesprogramma voor bekende Nederlanders. Niets mis mee natuurlijk, zolang het maar leuke gasten zijn. Dat de aflevering met Sander Lantinga, Frank Dane en Wietze de Jager het slechtst bekeken is verrast ons daarom ook niets.

Ex-voetballers doen het ‘t best, ook bij ons liefhebbers van weddenschappen. Als Wesley Sneijder, Ronald de Boer en Giovanni van Bronckhorst bijna twee miljoen kijkers trekken, hoe goed zouden Raphael van der Vaart, Glenn Helder en Dirk Kuyt het wel niet doen?

Zeker de laatste twee zijn niet vies van een weddenschap. Technisch gezien zijn René van der Gijp en Johan Derksen ook ex-voetballers, alleen met Wilfred Genee erbij is het toch geen voetballers ensemble. Dat zie je dan toch terug in de kijkcijfers.