Voetbal Nederland EK 2024

Wedden op Nederland Europees Kampioen: met vallen en opstaan naar Duitsland

Wie puur naar de eindstand kijkt in groep B denkt waarschijnlijk dat Nederland soepel richting het EK ging. Maar echt zeker waren ‘we’ pas tegen het einde van de kwalificatie.

Direct beginnen tegen Frankrijk is altijd lastig. Maar als je er dan gelijk met 4-0 afgaat… dan is dat niet goed voor het zelfvertrouwen.

Gelukkig rechtte Oranje de rug tegen directe ‘concurrenten’ Griekenland en Ierland. Hoewel het veelal krappe overwinningen waren. En het cruciale uitduel bij de Grieken pas diep in blessuretijd werd beslist door een penalty van aanvoerder Van Dijk.

Wedden op Nederland Europees Kampioen EK 2024

Wéér Frankrijk? Weer Frankrijk. Maar zoals Ronald Koeman zei na de 4-0 en 1-2 in de kwalificatie: een overwinning komt steeds dichterbij. Daar houden we ons aan vast.

Oranje begint tegen Polen, dat zich als laatste kwalificeerde voor Poule D – na strafschoppen in de barrage tegen Wales. Daarna de kletser tegen Frankrijk, waarna in de laatste groepswedstrijd Oostenrijk wacht. 

De knock-out fase moet te doen zijn. Sterker, het Nederlands Elftal is – zoals wel vaker – een outsider voor de winst. Met steeds meer basisspelers van grote clubs in Europa, kan het zomaar gaan groeien deze zomer. Door bijvoorbeeld Frankrijk te pakken in de groepsfase, om maar iets te noemen.

De bookmakers zetten Oranje op plek 7 voor de eindoverwinning, met odds van 17.00. Net voor België. Dat is de afgelopen toernooien weleens anders geweest.