Wed Meesters | Wedden op Vrouwenvoetbal

Voetbal | Vrouwenvoetbal

Denk jij alles te weten over voetbal? Ga pionieren als wed expert in het vrouwenvoetbal. Met het EK voor de deur pluk je daar deze zomer de vruchten van.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Ajax of Twente wordt kampioen, dat is al zo goed als zeker. Twente? Ja! Tenminste, bij het vrouwenvoetbal. De eredivisie voor vrouwen is dit jaar 15 jaar oud, tijd om de balans op te maken en om antwoord te geven op de vraag: hoe lucratief is wedden op vrouwenvoetbal? 

In 2007 begon de eredivisie voor vrouwen, maar de competitie was in dit jaar nog lang niet zo uitgebreid als dat het nu is. Feyenoord sloot pas vorig jaar aan met een vrouwenvoetbalteam. Sommige teams uit de ‘reguliere’ eredivisie hebben nog steeds geen vrouwenteam, of zijn er mee gestopt.

Zoals bijvoorbeeld FC Utrecht.Begin maart 2011 maakte FC Utrecht bekend dat het niet doorgaat met de vrouwentak. Er kwam wel een doorstart vanuit de stichting Vrouwen Voetbal Utrecht. Helaas niet met het gewenste effect.

Op 21 januari 2014 werd de stichting Vrouwenvoetbal Utrecht (SVVU) door de rechtbank failliet verklaard en het vrouwenvoetbal van FC Utrecht werd op 31 januari door de KNVB geschrapt. Zonde, want in 2009/2010 was het team uitermate succesvol. Momenteel zijn er 9 teams actief in de Pure Energie Eredivisie.

Europees kampioen vrouwenvoetbal 2017

De populariteit van het vrouwenvoetbal nam een grote sprong in 2017, toen de Oranje Leeuwinnen onverwachts kampioen werden. De huldiging in Utrecht werd massaal bijgewoond en bekeken. Het vrouwenvoetbal stond op de kaart. In 2019 nam de koorts weer iets toe, toen Nederland de finale van het WK bereikte. Daar moesten ‘we’ echter ons meerdere erkennen in de Verenigde Staten. 

Na het Europees Kampioenschap had Nederland plots ook de eerste vrouwelijke voetballende supersterren zoals Vivianne Miedema, Lieke Martens en Jackie Groenen. Lieke Martens doet qua prijzenkast (zowel individueel als in teamverband) weinig onder voor de grootste legendes in het Nederlandse heren voetbal. Al dit succes vindt ook z’n weg naar de bookmakers. Wedden op vrouwenvoetbal wordt steeds populairder. TOTO is een sponsorcontract aangegaan met PSV, SC Heerenveen, FC Twente en ADO Den Haag

Wedden op vrouwenvoetbal 2022

2022, je mag verwachten dat je op alle wedstrijden in het vrouwenvoetbal kan wedden. Toch? Niets is minder waar. Zelfs de TOTO, die nota bene het vrouwenvoetbal sponsort, biedt geen wedden op vrouwenvoetbal aan. De positieve uitzondering op de regel is bet365. Hier kun je wel wedden op Nederlands vrouwenvoetbal. We verwachten dat met het EK vrouwenvoetbal 2022 meer bookmakers zullen aansluiten. 

Waarom wedden op vrouwenvoetbal?

Voetbal is voetbal toch? Dus waarom zou je per se op vrouwenvoetbal moeten wedden? Nou, daar zijn wat redenen voor te bedenken. Voetbal is voetbal, maar vrouwenvoetbal is wel anders dan mannenvoetbal. Niet minder of beter, maar anders. In het mannenvoetbal zijn de clubs verder, waardoor het niveau dichter bij elkaar ligt.

Bij vrouwenvoetbal zie je vaker grote uitslagen. Zeker in internationale toernooien. Dit betekent dat je meer gebruik kunt maken van handicaps bij het wedden, die vaak ontzettend lucratief zijn. Inzetten op meer dan vijf doelpunten verschil is op een eindtoernooi van de mannen een nogal gewaagde inzet. Bij het vrouwenvoetbal kun je dit prima doen. 

De uitslagen van het mannenvoetbal zijn dus iets voorspelbaarder. Dit komt ook door de vele aandacht. Odds zijn tot op twee getallen na de komma uitgekiend. Bij vrouwenvoetbal kan kennis van de sport je meer opleveren, want veel concurrentie heb je (nog) niet. Je kunt pionieren en een expert worden op het wedden bij vrouwenvoetbal. Bij het mannenvoetbal is deze markt al verzadigd.

Ga op zoek naar commentatoren die de sport serieus nemen. In andere woorden, mijd Johan Derksen en kompanen. Doordat het vrouwenvoetbal een ander karakter heeft, moet je op zoek gaan naar experts die weten hoe je dat specifieke spel moet ‘lezen’. We zijn benieuwd of Barbara Barend deze zomer zich laat zien in talkshows. Met haar journalistieke- én voetbalachtergrond kan zij een goed licht laten schijnen op het toernooi.

Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal 2022

Door de corona crisis kunnen de leeuwinnen deze zomer hun titel verdedigen op het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal. Reken maar dat de bookmakers die nu geen wedden op vrouwenvoetbal aanbieden er dan als de kippen bij zijn.

Veel van de informatie die je vindt over wedden op vrouwenvoetbal is of oppervlakkig of gedateerd. Dit geeft al aan hoeveel ruimte er is om je te profileren als kenner. Wij van Wed Meesters zullen je daar zo goed mogelijk bij helpen. 5 tips voor succesvol wedden op het EK vrouwenvoetbal 2022:

 • Ga op zoek naar informatie bij engelse sites en bookmakers. Hoewel het niet legaal is om in het buitenland te wedden, kun je er wel nuttige informatie krijgen over odds, vorm en kwalificaties. Veel beter dan de informatie die in Nederland beschikbaar is. Het vrouwenvoetbal leeft meer over de grens
 • Wacht met inzetten wegens de situatie in oost-europa. Op dit moment zit Nederland nog in een poule met Rusland, terwijl laatstgenoemde is uitgesloten van alle competities van de UEFA. Waarschijnlijk wordt Rusland vervangen door een land dat zich niet direct wist te kwalificeren. Dit heeft invloed op de odds. We raden je af in te zetten tot hier meer duidelijkheid over is.
 • Engeland heeft thuisvoordeel én een sterk team. Als je wil inzetten op een team voor de eindzege dan is Engeland wegens het thuisvoordeel een uitstekende kandidaat. We zagen in 2017 dat de twaalfde man in Nederland ook echt wat deed met de ploeg. Engeland heeft ook de makkelijkste poule.
 • Spanje heeft het beste team, maar niet de makkelijkste poulefase. Het interessante aan het Europees Kampioenschap is dat de VS niet meespeelt. Dat betekent dat er veel titelkandidaten zijn. Spanje staat er het beste voor bij de bookmakers, maar het is niet gezegd dat ze de poule met Denemarken en Duitsland zomaar overleven. Zeker niet als het aankomt op de laatste wedstrijd, waar buurlanden het nog wel eens gooien op een akkoord.

Zorg dat het toernooi gaat leven! Wil jij een grotere kans op bonussen bij bookmakers? Breng dan het toernooi onder de aandacht zoveel als je kan! Aandacht is het beste wat een sportevenement kan overkomen. Als je nu al begint met het volgen van het vrouwenvoetbal pluk jij straks de vruchten van dit toernooi.

Veelgestelde Vragen over wedden op Vrouwenvoetbal

 • Hoe lang duurt een voetbalwedstrijd?

  Een voetbalwedstrijd duurt in principe 2×45 minuten + blessuretijd. De blessuretijd kan 0 minuten bedragen, maar ook 8 of zelfs 10. Dit wordt bepaald door de arbitrage. Na de reguliere speeltijd kan een verlenging van 2×15 minuten worden gespeeld als dit nodig is (bijvoorbeeld in een knock-out wedstrijd).

 • Hoe wed je op voetbal?

  Je kunt wedden op voetbal door een account aan te maken bij een bookmaker. Er zijn in Nederland verschillende bookmakers die voetbalwedden legaal aanbieden. En er komen er steeds meer bij. Voorbeelden van bookmakers met licentie in Nederland zijn TOTO, bet365, BetCity en Bingoal.

 • Wat zijn de voordelen van gokken op voetbal?

  Het voordeel van gokken op voetbal is dat je je kennis van voetbal kunt gebruiken om geld mee te verdienen. Daarnaast is een wedstrijd veel spannender wanneer je een weddenschap hebt geplaatst. Het nadeel is dat je geld kunt verliezen. Speel dus alleen met geld dat je kunt missen.

 • Waar vind je de uitslagen van voetbalweddenschappen?

  Je vindt de uitslagen van voetbalweddenschappen bij jouw bookmaker. Je kunt op je betslip zien hoeveel je weddenschappen hebben opgeleverd. Soms wordt nog voor de wedstrijd is afgelopen je een bod gedaan om een deel van je winst te laten uitbetalen. Je weddenschap stopt dan en je kunt niet het volledige bedrag innen.

 • Wat zijn de grootste verschillen tussen pre-match en live wedden op voetbal?

  Het grootste verschil tussen pre-match en live wedden op voetbal is dat je veel meer tijd hebt om na te denken over je weddenschap. Bij live wedden veranderen de odds continu, waardoor je snel moet beslissen of je wilt inzetten of niet. Bij live wedden komt dus meer stress kijken, of meer spanning. Het is maar net hoe je het bekijkt.

 • Waar kan ik terecht met een gokprobleem (van mijzelf of van een ander)?

  Hulp nodig met een gokprobleem (van jezelf of van een ander)? Bel dan: 0900 14 50 of vind meer hulp en informatie op onze verantwoord spelen pagina.