Pech Verstappen, Van der Poel verliest, Van Gerwen wint

Geen goed weekend voor onze sportfans. Pech voor Verstappen, maar er was ook reden tot juichen!

Het was geen goed weekend voor Nederlandse sportfans. Pech voor Max Verstappen, geen Amstel Gold Race voor Mathieu van der Poel. Maar er was ook reden tot juichen.

Formule 1 Grand Prix Australië: pech Max Verstappen

Na de Formule 1 Grand Prix Australië is het nog maar de vraag hoe reëel het is dat Max Verstappen wereldkampioen wordt. Het hele weekend voelde Verstappen zich al niet prettig in de auto, ondanks P2 bij de kwalificatie. In de race kwam het uiteindelijk toch tot een anticlimax na zo’n 38 rondes. Op de tweede plaats bemerkte Max Verstappen een vreemde lucht in zijn auto en niet veel later zette hij zijn Red Bull noodgedwongen aan de kant. Charles Leclerc kwam geen moment in de problemen met zijn Ferrari en pakte zijn tweede zege van het seizoen. Achter hem vulden Sergio Pérez en George Russel het podium.

Pech Max Verstappen

Verstappen baalde vanzelfsprekend als een stekker dat zijn Red Bull hem in de steek liet. “Dit is heel slecht. Ik weet niet wat ik ervan moet maken op dit moment. Er is veel werk aan de winkel. We weten zelf ook niet wat het precies is. We krijgen de auto zo terug en dan zien we het wel.” De regerend wereldkampioen staat nu zesde op 46 punten achterstand van Charles Leclerc. “We staan al heel ver achter, maar ik wil op dit moment niet aan de titelstrijd denken. Het is voor nu vooral belangrijk om races uit te rijden. Dit is frustrerend en onacceptabel”, aldus Verstappen.

Stand Formule 1 na Grand Prix Australië

  1. Charles Leclerc – 71
  2. George Russel – 37
  3. Carlos Sainz Jr – 33
  4. Sergio Pérez – 30
  5. Lewis Hamilton – 28
  6. Max Verstappen – 25

Amstel Gold Race: net niet voor Mathieu van der Poel

Een week na zijn prachtige overwinning in de Ronde van Vlaanderen was Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race weer vooraan te vinden. Dit keer kon hij het echter niet bekronen met de zege. VDP zat in de finale in een mooie kopgroep van 11 renners met onder meer Tiesj Benoot, Kasper Asgreen, Michael Matthews en Stefan Küng.

De toppers lieten zich twintig kilometer voor de finish verrassen door een demarrage van Michal Kwiatkowski (winnaar in 2015) en Benoît Cosnefroy. De Pool en de Fransman maakten er een spannende sprint van die werd aangetrokken door Cosnefroy. Uiteindelijk kwamen ze bijna tegelijk over de meet en werd in eerste instantie Cosnefroy aangewezen als winnaar. Maar de fotofinish gaf een paar minuten later toch Michal Kwiatkowski als winnaar, zijn eerste grote overwinning sinds 2017. Mathieu van der Poel eindigde als vierde.

Michael van Gerwen wint weer in Premier League

Elke week kijken we natuurlijk ook naar de verrichtingen van Michael van Gerwen in de PDC Premier League of Darts. In Leeds hoefde Mighty Mike slechts twee wedstrijden te spelen om er met zijn derde zege vandoor te gaan. Gary Anderson moest zich voor de eerste ronde terugtrekken wegens een positieve coronabesmetting. In de halve finale was Van Gerwen met 6-3 te sterk voor Peter Wright en in de finale gaf hij James Wade een masterclass met een 6-1 zege.

Van Gerwen is in elk geval blij met zijn recente vorm. “Je moet in jezelf geloven en ervoor zorgen dat je hem pijn doet. Er is nog veel werk te verrichten. Maar als alles in je hoofd goed zit, komt het goed. Winnen is het beste medicijn en hier kan ik op voortborduren. Volgende week spelen we in Manchester en het is altijd goed om daar te zijn, omdat er veel publiek is. We hebben lang niet voor publiek gespeeld en dat was saai. Nu zijn we helemaal terug. En Michael van Gerwen ook.”

Oranje Leeuwinnen vermorzelen Cyprus

Dan nog even terug naar vrijdagavond. Het Nederlands Elftal vrouwen speelde in de kwalificatie voor het WK 2023 in de Johan Cruyff Arena tegen Cyprus. En Oranje liet zien dat er nog wel degelijk voetbaldwergen bestaan, in elk geval in het vrouwenvoetbal. Nadat Oranje op Cyprus al met 0-8 had gewonnen, kwamen er nu dubbele cijfers op het bord. De Leeuwinnen wonnen met liefst 12-0, door onder meer zes goals van Vivianne Miedema.

Eigenlijk zou dinsdag 12 april de wedstrijd Nederland – Wit-Rusland op het programma staan. Maar die wedstrijd is uitgesteld, vanwege de banden die Wit-Rusland met Rusland onderhoudt. Op het EK in juli in Engeland was Oranje frappant genoeg ingedeeld bij Rusland in de groepsfase, maar dat land is dus ook geschorst. Het is nog niet bekend welk land voor hen in de plaats komt in de groep van Nederland, Zweden en Zwitserland. De Oranje Leeuwinnen zijn de titelverdediger.