Ons Oranje op social media

Het Nederlands Elftal is bezig aan de Nations League en kijkt uit naar het WK 2022. Hoog tijd dus om Ons Oranje op social media te volgen!

Het Nederlands Elftal is bezig aan de Nations League en kijkt uit naar het WK 2022. Hoog tijd dus om Ons Oranje op social media te volgen!

De beste foto’s en films van Oranje op social media

Als je graag op social media zit en van voetbal houdt, moet je eigenlijk wel Oranje op social media volgen. Want natuurlijk heeft ons Nederlands Elftal diverse social media accounts, vaak onder de naam Ons Oranje.

Het mediateam van Oranje is elke dag volop in de weer om de mooiste foto’s en filmpjes online te zetten. Zo zie je rondom de Nations League genoeg prachtige beelden van Oranje.

En als je toevallig de wedstrijden van de ploeg van Louis van Gaal mist, kun je vertrouwen op Ons Oranje voor de hoogtepunten. Zo kun je gauw naar Ons Oranje op Twitter voor bijvoorbeeld de goals van het Nederlands Elftal tegen België en Wales of een uitgebreid wedstrijdverslag.

Social media zijn ook een uitstekend middel om af en toe in het verleden te duiken. Want het Nederlands Elftal heeft weliswaar ‘slechts’ één internationale titel gewonnen. Dat betekent niet dat we de prachtige beelden uit het verleden moeten overslaan.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het WK 2010 (tot aan de finale), het WK 2014 met Louis van Gaal of andere EK’s waar we ver kwamen? Of gewoon eerdere confrontaties met tegenstanders als Wales.

Een andere reden om mooie beelden op te halen, zijn verjaardagen of andere herinneringen. Als je recordinternational jarig is, ga je hem natuurlijk in het zonnetje zetten. Onder andere met beelden waarop het zonnetje nog niet direct op het hoofd van Wesley Sneijder scheen.

Jong Oranje op social media

De social media accounts van het Nederlands Elftal zijn er ook voor Jong Oranje en andere teams. De laatste weken kwam Jong Oranje, officieel het Nederlands Elftal Onder 21, ook veel in het nieuws. Zij probeerden zich met bondscoach Erwin van de Looi te kwalificeren voor het EK 2023.

En met spelers als Myron Boadu, Brian Brobbey, Mitchell Bakker en Jurgen Ekkelenkamp lukte dat ook. Reden genoeg natuurlijk om een prachtige felicitatie online te zetten bij Oranje op social media.

We eindigen met de man die vele, vele wedstrijden van het Nederlands Elftal van commentaar heeft voorzien. Een man die kan worden omschreven als ‘love him or hate him’, maar hij was er wel tientallen jaren voor Oranje en de Eredivisie. Het Nederlands Elftal nam na Wales – Nederland ook afscheid van NOS-commentator Frank Snoeks.