Restricties door bookmakers

Een van de meest gehoorde klachten bij wedden is dat bookmakers accounts van gokkers beperken. Deze restricties op accounts door bookmakers verschillen per bedrijf, maar bijna iedere succesvolle gokker krijgt er een keer mee te maken.

Waarom beperken bookmakers je accounts?

Gokkers hebben graag meerdere accounts omdat dit er voor zorgt dat ze de beste prijs krijgen op al hun weddenschappen. Het kan erg frustrerend zijn om te zien dat je accounts erg beperkt of zelfs gesloten worden. De officiële reden van het beperken van accounts is bijna altijd een ‘trading decision’; eigenlijk zijn het de onderstaande redenen die maken dat je accounts aangepakt worden.

Arbing

Arbing is als je een weddenschap op elke uitkomst plaatst bij verschillende bookmakers. Bookmakers hebben een hekel aan ‘arbers’. Als je je account hebt gebruikt voor ‘normaal’ wedden en je stapt ineens over naar arbing, dan valt dat snel op. Als een gokker op paardenraces bijvoorbeeld plotseling een grote inzet plaatst op een darts wedstrijd, dan gaan bij bookmakers meteen alarmbellen rinkelen en zal zijn account niet lang meer bestaan. Wanneer een gokker een account opent en direct begint met ‘arbing’, dan zal het de bookmakers ook niet veel tijd kosten om deze speelwijze te herkennen en de account te beperken.

Market Movers Backen

Bookmakers houden er niet van wanneer gokkers in het algemeen veel betere winkansen krijgen dan de uiteindelijke startprijs. Als dit regelmatig gebeurt, dan zul je worden aangemerkt als een niet winstgevende klant of een arber (al ben je niet bezig met arbing).

Bookmakers die de avond van te voren odds hebben aangeboden, zullen veel eerder geneigd zijn om paardenrace gokkers te beperken. Er is namelijk een grotere kans dat deze bookmakers de ‘verkeerde prijzen’ hebben aangeboden op hun early bets.

Tipgevers volgen

Bookmakers houden meestal niet van de populaire tipgevers omdat deze ervoor kunnen zorgen dat er heel veel gewed wordt op bepaalde selecties. Een groot aantal inzetten op een bepaalde selectie tegen een bepaalde prijs kan bookmakers een financiële aderlating bezorgen als die selectie wint.

Kijk er daarom niet van op wanneer je accounts beperkt worden nadat je populaire tipgevers hebt gevolgd zoals Pricewise, Hugh Taylor of bepaalde betaalde tipdiensten. De wedpatronen zijn erg makkelijk te herkennen voor bookmakers.