Max Verstappen wint in Formule 1, landstitel Bayern en PSG, emotie bij Cristiano Ronaldo

Een turbulente week eindigde met een mooie dubbele zege voor Max Verstappen, twee landstitels en een spannende Luik-Bastenaken-Luik.

Formule 1: Max Verstappen wint Emilia Romagna

Regerend wereldkampioen Max Verstappen wisselt dit Formule 1 seizoen pech af met overtuigende zeges. Op het circuit van Imola won hij dit weekend overtuigend de sprintrace en de Formule 1 Grand Prix Emilia Romagna. Na een overtuigende pole position hield hij WK-leider Charles Leclerc achter zich in de sprintrace op zaterdag met Sergio Perez op 3 en Carlos Sainz Jr op 4.

In de Grand Prix op zondag was de start van Verstappen uitstekend in de regen. De coureurs van Ferrari kwamen niet goed weg en verspeelden hun startplek. Na een safety car door een fout van Sainz reed Verstappen makkelijk weg, ook toen het na 15 rondes begon op te drogen. Sergio Perez hield de tweede plek goed vast voor Charles Leclerc. De man uit Monaco kwam na een pitstop weer in de buurt, maar spinde waardoor hij in de bandenstapel kwam. Uiteindelijk werd hij zesde en pakte Red Bull een mooie één-twee. In de WK-stand staat Verstappen nu tweede, 27 punten achter Leclerc.

De spin van Charles Leclerc

https://youtu.be/DND49jNd6eo?t=10

Bayern München en PSG kampioen

De titelstrijd tussen Ajax en PSV in de Eredivisie blijft nog even spannend, maar in Duitsland en Frankrijk is het al beslist. Bayern München won thuis met 3-1 van nota bene aartsrivaal Borussia Dortmund, waardoor ze na 31 wedstrijden al zeker zijn van de tiende landstitel op rij in de Bundesliga. Thomas Müller en Manuel Neuer waren erbij voor alle tien, Robert Lewandowski voor de laatste acht.

De Poolse spits met een verleden bij Borussia Dortmund maakte zijn 33e goal van het seizoen, na de prachtige openingstreffer van Serge Gnabry. Check hier alle doelpunten van de wedstrijd:

En zoals we gewend zijn bij landstitels van Bayern München, vloeide het Paulaner bier ook weer rijkelijk, al werd het natuurlijk ook vaak gebruikt als douche:

Oud-speler en nu analist Bastian Schweinsteiger was ook niet veilig voor Thomas Müller, die even daarvoor nog netjes zijn verhaal had gehouden voor ESPN:

Paris Saint-Germain werd zaterdagavond kampioen in eigen huis, na eigenlijk een teleurstellende 1-1 tegen Lens. Lionel Messi zorgde voor het doelpunt van PSG, dat nu een onoverbrugbare voorsprong heeft op Olympique Marseille. Ondanks deze prachtige goal van Messi was de reactie van het publiek op de landstitel lauw.

https://youtu.be/iO8-IC9NrVg?t=396

Tyson Fury behoudt wereldtitel zwaargewicht boksen

Zaterdagavond was Wembley eens niet het toneel voor een belangrijke voetbalwedstrijd, maar voor het gevecht tussen Tyson Fury en Dillian White. Voor Fury, bijgenaamd The Gypsy King vanwege zijn achtergrond als zigeuner, was het direct zijn afscheidswedstrijd. De 33-jarige Fury won in februari 2020 de wereldtitel boksen bij de WBC door Deontay Wilder te verslaan en behield die titel in een revanchewedstrijd in oktober 2021. 

De wedstrijd tegen landgenoot White was pas zijn tweede als wereldkampioen, maar toch houdt hij het dus al voor gezien. En dat met een ongeslagen status: Tyson Fury bokste namelijk 33 wedstrijden, won er 32 (waarvan 23 op knock-out) en kwam tegen Deontay Wilder in 2018 tot een gelijkspel (toen ook al voor de wereldtitel).

Ik was het aan de fans en iedereen in het Verenigd Koninkrijk verschuldigd om hier te vechten op Wembley. Maar ik ben een man van mijn woord. Dit was het voor ‘The Gypsy King’, en wat een manier om te eindigen.

Fury na afloop

Check hier de laatste knock-out door Tyson Fury:

Luik-Bastenaken-Luik: Van Vleuten en Evenepoel winnen

Er was vroeg op de zondagmiddag al Nederlands succes bij het wielrennen. Bij de vrouwen wel te verstaan, want Annemiek van Vleuten soleerde naar de zege voor de Australische Grace Brown en de Nederlandse winnares van vorig jaar Demi Vollering. Voor de 39-jarige Annemiek van Vleuten was het haar achtste klassieker, voornamelijk gewonnen in de herfst van haar carrière. Dat Nederlandse succes was ook nodig, na de dominantie van de Italiaanse vrouwen tot nu toe.

Bij de mannen kon België tien jaar na de zege van Philippe Gilbert weer eens juichen. De race werd ontsierd door een massale valpartij waar Julian Alaphilippe ook slachtoffer van was. De wereldkampioen was vorig jaar tweede en nu de grote favoriet bij QuickStep. Door zijn val kreeg het 22-jarige toptalent Remco Evenepoel de kans.

Op de bekende Côte de la Redoute plaatste hij een sterke demarrage bij de andere favorieten vandaan. Hij slokte eerdere vluchters op en soleerde naar zijn eerste zege in een monument. Zijn landgenoten Quinten Hermans en Wout Van Aert maakten het Belgische podium compleet.

Cristiano Ronaldo: respect van Liverpool

Dan nog even terug naar dinsdag. Het was de kraker tussen Liverpool en Manchester United, maar het was ook de eerste wedstrijd na het intens verdrietige verlies van het zoontje van Cristiano Ronaldo. De fans van Liverpool betuigden hun steun aan CR7 na zeven minuten spelen door een luid applaus en gezang:

Daags na de wedstrijd (4-0 voor Liverpool) bedankte Cristiano Ronaldo op Instagram de fans van Liverpool met een mooi bericht: “One world… One sport… One global family… Thanks, Anfield. Me and my family will never forget this moment of respect and compassion.”