Wed Meesters | Sporters op Social Media

Luuk de Jong op social media

Van ‘kansloos’ naar matchwinner en golden boy bij FC Barcelona. We kunnen het verhaal van Luuk de Jong op social media van dichtbij bewonderen!

Luuk de Jong: van De Graafschap naar FC Barcelona

In 1990 werd Luuk de Jong geboren in Zwitserland, maar vanaf zijn vierde was hij woonachtig in de Achterhoek. Via amateurvereniging DZC ‘68 ging hij op zien tiende naar de jeugdopleiding van De Graafschap. Bij de Superboeren groeide hij op en eind 2008 maakte hij zijn debuut. In zijn jaar bij De Graafschap werd hij naar verluidt al gevolgd door PSV en Ajax.

Na 19 wedstrijden en drie goals verkaste De Jong in 2009 naar FC Twente waar hij echt volwassen werd. In drie seizoenen groeide hij uit tot een echte goalgetter met als hoogtepunt 2011-2012, waarin hij 25 goals scoorde in de Eredivisie en tweede werd achter Bas Dost. Bij FC Twente won hij de landstitel, de beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Het leverde hem interlands voor Oranje op, het EK 2012 en een transfer naar Borussia Mönchengladbach voor liefst 15 miljoen euro.

Luuk de Jong naar PSV, Sevilla en FC Barcelona

In anderhalf seizoen Borussia Dortmund en een half jaar op huurbasis bij Newcastle United kon Luuk de Jong echter niet overtuigen in het buitenland. In 2014 was het PSV dat hem verloste en hem terughaalde naar Nederland. Samen met spelers als Memphis Depay, Luciano Narsingh en Georginio Wijnaldum beleefde hij een mooie tijd in Eindhoven en won hij drie keer de landstitel en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

De Jong verliet PSV in 2019, maar de Eindhovenaren zijn hem nog absoluut niet vergeten. Wat wil je ook, met 112 goals in 204 wedstrijden. PSV haalt graag herinneringen op aan Luuk de Jong op social media, die de spits dan ook graag retweet:

https://twitter.com/PSV/status/1436267202294992902?s=20&t=icLblamf1m71wLxzYZ7Eiw

In 2019 probeerde Luuk de Jong het weer in het buitenland, ditmaal in Spanje. Hij vertrok naar Sevilla, toen de nummer vijf van La Liga. In twee seizoenen scoorde hij niet zoveel (19 goals in 94 duels), maar wel twee keer op het juiste moment. In de halve finale Europa League 2020 scoorde hij de winnende tegen Manchester United en in de finale scoorde De Jong twee keer tegen Internazionale waardoor hij zijn eerste Europese prijs pakte.

Vorig jaar zomer werd bekend dat Luuk de Jong op huurbasis naar het FC Barcelona van Ronald Koeman ging. Eerst werd er nog lacherig over gedaan door sommige analisten, die beweerden dat hij nooit het niveau zou halen van de club waar net Lionel Messi was vertrokken. Toch begon Luuk de Jong bij Barcelona met goede moed.

Toen Xavi het overnam van Ronald Koeman, dacht men dat het tijdperk Luuk de Jong snel ten einde zou komen bij FC Barcelona. Maar De Jong bewees zich in zijn typische rol als pinchhitter, door in de slotfase belangrijke doelpunten te maken. Het leverde hem ook een bijnaam op in Barcelona en een mooie afbeelding:

Naast zijn voetbalcarrière heeft Luuk de Jong ook een mooi goed doel waarvoor hij zich inzet. Samen met onder meer Cody Gakpo is hij ambassadeur van Matchis: een organisatie die zoekt naar stamceldonoren voor mensen met leukemie.

https://twitter.com/LuukdeJong9/status/1402950960218054658?s=20&t=icLblamf1m71wLxzYZ7Eiw

Het is dus interessant om Luuk de Jong op social media te volgen. Zo kunnen we van dichtbij mee krijgen hoe het hem, Frenkie de Jong en Memphis Depay bij FC Barcelona vergaat. Zullen we hem dit seizoen en misschien daarna nog vaak in deze pose terugzien?