Wed Meesters | Wedden op Max Verstappen Wereldkampioen

Wedden op Max Verstappen Wereldkampioen F1 Dubai

Dit weekend weten we het zeker: Worden we na het trauma van 1974, 1978 en 2010 nu wel wereldkampioen in een grote sport?

Geschatte leestijd: 5 minuten

Er is een heuse luchtbrug opgetuigd tussen Schiphol en Dubai voor de fans van Max Verstappen. Ook in corona tijd geldt dus het credo ‘waar een wil is is een weg’. Voor de thuisblijvers rest enkel wedden op Max Verstappen Wereldkampioen F1 Dubai. En dat kan leuk uitpakken, want na de comeback van Lewis Hamilton zijn de odds voor Max Verstappen de laatste weken flink verslechterd (en dus verbeterd voor ons!). De odds schommelen nu rond de 2.5-2.7, 3 weken geleden was dit nog 1.2-1.4. Max maakt het dus extra spannend zodat wij wat extra kunnen verdienen; erg gul Max.

In deze voorbeschouwing geven we een goed aantal redenen waarom de titel Max in Dubai eigenlijk niet kan ontgaan en waarom je dus moet wedden op Max Verstappen wereldkampioen F1 Dubai. Helaas moeten we, voor de nuance, ook stilstaan bij de reden waarom Lewis Hamilton misschien zijn 8e Formule 1 titel kan bijschrijven.

Wedden op Max Verstappen Wereldkampioen F1 Dubai 2021  

Max heeft een vreemd seizoen. Twee keer liep hij uit op Lewis Hamilton met een ruime marge en twee keer wist de Engelsman hem weer bij te benen, tot aan de punt aan toe. De eerste ‘inhaalrace’ vlak voor de seizoensstop was er een vol dubieuze beslissingen, touche’s en pech voor Max. Het vervelende voor Max is dat de tweede comeback van Lewis Hamilton grotendeels op eigen kracht gebeurde. De auto is sneller. Niet in de laatste plaats dankzij een frisse motor bij de Mercedes bolide. Waar Max Verstappen een maand geleden de titel al bijna kon aanraken met 19 punten verschil, verschijnen de twee kemphanen dit weekend aan de start met beide 369,5 punten. Zet je de huidige lijn voort, dan lijkt het evident dat Lewis Hamilton dit weekend aan het langste eind trekt. Gelukkig is deze redenering fout en geloven we dat wedden op Max Verstappen Wereldkampioen F1 Dubai 2021 bijna een zekerheidje is.

Waarom Max zondag gaat winnen:

  • Max Verstappen hoeft zondag niet te winnen om kampioen te worden: als beide auto’s de race moeten staken (laten we hopen van niet), dan is Max kampioen. Maar ook als Max zevende eindigt en Lewis achtste is Max Kampioen. We gaan dus geen race zien om de eerste plek, maar een gevecht tussen twee coureurs die elkaar niet uit het vizier zullen laten. De opdracht voor Max is simpel: houd Lewis achter je, koste wat kost. Desnoods dwing je hem tot een fout waardoor jullie er beiden afliggen.
  • Het grootste voordeel van de nieuwe motor van Lewis is er nu wel vanaf. Hoewel in Saoedi Arabië In de laatste twee sectoren het enkel om motorvermogen ging en Mercedes daar alle winst pakte. In Dubai is de baan veranderd, sneller geworden, maar of Mercedes nog steeds zo kan profiteren is de vraag.
  • Max Verstappen weet wat winnen is in Dubai (vorig seizoen). Natuurlijk is de baan veranderd, maar de Nederlander vindt die verschillen relatief:  “Het voelde in ieder geval niet compleet verschillend (ten opzichte van vorig jaar, red.).”
  • Sergio Perez is een meer betrouwbare teamgenoot (in onze ogen) dan Bottas: Afgelopen seizoen heeft Perez meermaals bewezen een sleutelrol te spelen. Hoewel Bottas zich ook terdege bewust zal zijn van zijn rol. Beide coureurs zullen zoveel mogelijk een stoorzender proberen te zijn.
  • Lewis Hamilton kan zich geen fouten veroorloven: door de waarschuwing van de FIA over een incident in Jeddah staat Hamilton op de rand van een gridstraf van 10 plekken. Reken maar dat Perez en Verstappen hem er in geen mogelijkheid langs laten. 

Calimero, of David versus Goliath?

Naast Max versus Lewis is dit natuurlijk ook een gevecht tussen het grote Mercedes en het kleinere Red Bull. Het moddergooien over en weer tussen de Teambazen Christian Horner en Toto Wolff heeft een bepaalde tendens: volgens Mercedes is Max roekeloos en volgens Red Bull wordt er met twee maten gemeten. Het bolwerk Mercedes lijkt altijd een streepje voor te hebben bij de FIA. Mercedes beschuldigt Red Bull weer van Calimero gedrag, maar Red Bull krijgt steun van de oud FIA topman Bernie Ecclestone die beweer dat Mercedes psychologische spelletjes speelt.

Het verhaal schommelt ergens tussen Calimero gedrag (aldus de Mercedes aanhangers) en David versus Goliath (aldus de fans van Max). Wij laten ons hier verder niet over uit, het is het verhaal van dit seizoen. Mocht Max dit weekend de verwachtingen waarmaken, dan zal de toon volgend seizoen veel gelijkwaardiger zijn. Voor de toekomst van de sport is het beter wanneer Max dit weekend wint.

Het Lewis Hamilton Scenario

Wedden op Max Verstappen Wereldkampioen F1 Dubai kan natuurlijk nog altijd verkeerd uitpakken. Als we onze nostalgische bril afzetten, dan heeft Lewis misschien wel de beste papieren. Tenminste, volgens de bookmakers, die zijn kansen op 1.5 waarderen. Een stuk beter dan de 2.6 van Max. Hier valt wat voor te zeggen:

  • Lewis kan beter met druk omgaan: nu alle stress samenkomt in één race is de coureur met zeven titels natuurlijk beter uitgerust om hiermee om te gaan dan de jongere coureur die op het punt staat zijn eerste titel te winnen.
  • Lewis Hamilton heeft meer geluk of is slimmer: we laten het even in het midden welk van de twee de precieze oorzaak is dat beslissingen vaak ten gunste van Lewis uitvallen, maar feit is dat Hamilton gecalculeerder rijdt dan Max.
  • De wagen van Mercedes lijkt sneller. Of deze voorsprong dit weekend wordt behouden is de vraag, maar zeker is dat de afgelopen 3 races Mercedes (mede dankzij een nieuwe motor) sneller was. Zeker op de rechte stukken.
  • Lewis zit in een flow en heeft de laatste drie races gewonnen. Dit doet iets met zijn vertrouwen. En dat van Max.

Tot slot: wedden op Max Verstappen Wereldkampioen F1 Dubai?

Het tegenstrijdige van de Formule 1 is dat de races grotendeels loopt volgens een voorspelbaar script. Alleen dit script loopt altijd wel een keer anders gedurende een race. Voor deze apotheose van het seizoen bestaat geen script. Wij geloven dat de straatvechter Max dit weekend met zijn strijdlust meer dan het maximale uit zijn auto haalt en daarmee de titel voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland brengt. Daar durven we zelfs ons geld op te wedden!