Veronica Inside: Danny Buijs opgebrand bij FC Groningen

Eens of oneens, de heren uit dit spraakmakende programma weten de boel altijd goed op scherp te zetten!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Afgelopen maandag was het weer tijd voor Veronica Inside en de heren legden weer een aantal mensen uit de voetbalwereld op het hakblok.

De ‘escapades’ van Danny Buijs

Natuurlijk gaat het bij Veronica Inside vaak over de topclubs in binnen- en buitenland, maar Johan Derksen nam ook de tijd om de malaise van FC Groningen te bespreken. De club heeft een schamele zeven punten uit negen wedstrijden in de Eredivisie en wist afgelopen zondag voor de achtste keer op rij niet te winnen, bij Sparta werd het 1-1. Na afloop van de wedstrijd was trainer Danny Buijs niet mals voor zijn spelers. “Waar ik me enorm aan heb gestoord, en dat is eigenlijk voor het eerst in drieënhalf jaar dat ik bij Groningen zit, is dat ik de tweede helft gewoon geen team op het veld heb zien staan, dat ten koste van alles zichzelf opoffert. Daar heb ik me echt aan kapot geërgerd.”

Dat schoot bij Johan Derksen in het verkeerde keelgat, die Buijs afschildert als een zwakke trainer. “De trainer waar ik me vreselijk aan geërgerd heb is die trainer van Groningen, die daar een toespraak geeft voor de tv dat hij zijn ziel en zaligheid erin steekt, en dat hij er niks van terugkrijgt. Ik denk: als jij je zo raar gedraagt altijd, misschien dat die spelers je helemaal niet meer serieus nemen. Daar moet je nooit over klagen, dat spelers het niet oppikken. Want naar verloop van tijd brandt een trainer zich af bij zo’n groep, want dan kunnen ze dat riedeltje wel dromen. Als je een compilatie maakt van zijn escapades voor de dug-out, dan kom je van het lachen niet meer bij. Die spelers zien dat ook, natuurlijk. Dit is meestal het begin van het einde.”

Derksen en Van der Gijp kraken Erik ten Hag

Iets waar de heren van Veronica Inside misschien op gaan terugkomen, zijn hun uitspraken over Erik ten Hag richting het duel met Borussia Dortmund. De trainer van Ajax zei namelijk dat hij het niet erg vond als Erling Braut Haaland in de Champions League aan de aftrap zou verschijnen bij Borussia Dortmund. “Dan denk ik: je weet niet wat je zegt. Borussia Dortmund en Noorwegen zijn twee keer zo sterk met Haaland”, aldus Johan Derksen. René van der Gijp was het roerend met hem eens en repte over ‘uitvinderstaal’ van Ten Hag.

Daarnaast vond Derksen het onzin dat de trainer van Ajax klaagde over gebrek aan rust voor zijn spelers door de interlandwedstrijden. “Ze zitten altijd te zeuren over overbelasting, maar dan is er maar één oplossing: de trainingen moeten minder hard, dan moet hij die jongens een dag laten relaxen. Maar nee, dat kan zijn ego ook weer niet aan. Want hij moet de hele dag staan schreeuwen tegen die gasten. Dan denk ik: ga weer bij Excelsior werken, dan heb je die problemen niet.” De vraag is dus of Derksen zijn woorden gaat terugnemen na de 4-0 zege van Ajax op Dortmund.

Veronica Inside: “Dommer dan mevrouw Hadderingh bestaan ze niet”

Er moest ook nog worden nagesproken over de beladen Gelderse derby tussen NEC en Vitesse: supportersrellen, een ingestorte tribune en een journalist die werd aangereden met een scooter. Sandrina Hadderingh, hoofdredacteur van Omroep Gelderland, besloot daarop geen verslaggevers meer te sturen naar voetbalwedstrijden. Dit doet ze naar eigen zeggen ook naar aanleiding van eerdere incidenten.

“Dommer dan mevrouw Hadderingh bestaan ze niet”, was de conclusie van Johan Derksen. “Er was namelijk een supporter met een capuchon op een scootertje over de voet van een journalist van Omroep Gelderland gereden. Ze heeft nu besloten dat ze haar journalisten en cameramensen daar niet meer heen stuurt, want ze kan niet instaan voor de veiligheid. Dan denk ik: mevrouw Hadderingh, word eens wakker, trut dat je bent. Wat denk je van de actualiteitenrubrieken, die camerateams en verslaggevers naar alle oorlogsgebieden van de wereld sturen?” Voor zover bekend heeft Hadderingh nog niet gereageerd.