Wedden op Basketbal

Het wedden op basketbal is een van de meest eenvoudige manieren van het wedden op sportwedstrijden. Net als bij voetbal wordt het puntenaantal van de wedstrijd gebruikt om weddenschappen af te sluiten. Als je bekent bent met voetbalwedden dan kun je ervan uit gaan dat je ook met het wedden op basketbal overweg kunt.

Opbouw van een basketbalwedstrijd.

Basketbal is een sport die wereldwijd beoefend wordt. De NBA (National Basketball Association) is waarschijnlijk de bekendste basketbal competitie van de wereld. De sport is momenteel in Amerika het groots waar spelers zoals LeBron James, Michael Jordan, David Robinson en Kobe Bryant grote namen zijn. Als je een kaartje voor de NBA finale wilt bemachtigen moet je eerst een paar weddenschappen winnen, deze beginnen vanaf een magere 500 Dollar. Het doel van het spel is het scoren van zo veel mogelijk punten. Er kunnen punten behaald worden wanneer de bal door de ring van de tegenstander gespeeld wordt. Het wedden op de uitslag van een basketbalwedstrijd is de meest voorkomende weddenschap.

De beste bookmakers om te wedden op basketbal

Website Welkomst­bonus
Sorry, er zijn momenteel geen sites beschikbaar

Het basketbalveld.

Het basketbal veld heeft, net als een voetbalveld, een rechthoekige vorm. Aan beide kanten van het veld hangt op 10 feet (+- 3 meter) een basket. Dit is een ring waar de spelers de basketbal doorheen werpen. Onder de basket loopt een lijn die de “bucket” aangeeft. Dit is een gebied waar de verdedigende spelers zich niet langer dan drie seconden mogen bevinden. Iets daarbuiten is loopt nog een lijn. Vanaf deze lijn worden de vrije worpen genomen. Iedere gescoorde vrije worp levert het team 1 punt op. Niet iets verder naar buiten ligt de driepunts-lijn. Wanneer een speler buiten deze lijn de basketbal door de basket weet te werpen krijgt het team hier 3 punten voor. Opmerkelijk is dat de 3 punts-lijn in de NBA verder van de basket ligt dan tijdens Europese evenementen. Basketbalveld - BetGratis.nl

Het scoren van punten.

Wanneer een speler de basketbal door de ring van de tegenstander weet te werpen krijgt het team 2 punten. Wanneer dit gebeurt vanaf de zogenaamde driepunts-lijn, dan krijgt het team 3 punten. Wordt er een vrije worp gescoord dan krijgt het team 1 punt. Een vrije wordt wordt toegerekend aan een team wanneer de verdedigende partij een fout maakt op een speler die probeert te scoren. Wanneer de fout gemaakt wordt binnen de driepunts-lijn krijgt de speler 2 vrije worpen. Gebeurt dit buiten de driepunts-lijn dan krijgt de speler 3 vrije worpen.

De wedstrijd.

Een basketbalwedstrijd is opgedeeld in 4 kwarten. In de NBA duurt één kwart 12 minuten, in Nederland is dit meestal 10 minuten. Na het spelen van twee kwarten wisselen de partijen van kant. Tijdens deze wissel is er een pauze van 15 minuten. Het aanvallende team krijgt 25 seconden de tijd om vanaf beginpositie (in de bucket)  de basketbal in de basket van de tegenstander te werpen. Wanneer de basketbal niet binnen 25 seconden de ring van de tegenstander raakt gaat de beurt automatisch over naar de andere partij.
De meest voorkomende methode van het wedden van basketbal houdt het punt spread, dat is een handicap de bookmakers zij een team dat beide teams gelijk zijn in termen van weddenschappen te maken. Voor een nadere toelichting op het punt spread zie Inleiding tot Spreads Point.

Met het punt spread, het team zal naar verwachting om te winnen worden genoemd de favoriet, terwijl het team zal naar verwachting verliezen de underdog zal worden genoemd. Het team verwacht om te winnen geeft, of legt, wijst op het team zal naar verwachting verliezen voor de weddenschap.

Als de Celtics spelen de Knicks, zouden de meeste gokkers inzetten op de Celtics om het spel te winnen. Maar zeg het punt spread zal de Celtics een 10-punts favoriet te maken.

Mogelijkheden om te wedden op basketbal.

Moneyline:
Je zet op één van de teams in dat zij de wedstrijd zullen winnen. De mogelijk extra tijd wordt meegenomen in de moneyline weddenschap. Een mogelijk gelijkspel wordt niet meegenomen in een moneyline weddenschap, hierdoor zijn de odds iets lager.

Wedden op de winnaar:
Wanneer je voor de hogere odds wed, wordt ook gelijkspel meegenomen. Mogelijk extra tijd wordt hierin niet meegenomen. In de NBA komt een gelijkspel regelmatig voor, wanneer je dus wilt wedden op de NBA kun je hiervoor kiezen. Neem je dit risico liever niet? Dan kun je beter wedden op de moneyline.

Eerste punt:
Voor de mega snelle gokker, je sluit een weddenschap af op de manier dat het eerste punt gescoord wordt. 1,2 of 3-punter?

Wedden op de rust:
Je kunt een weddenschap afsluiten op het team dat met de rust voorstaat, of dat er een gelijk aantal punten is voor beide teams.

Eerste team bij de 20:
Je sluit een weddenschap af op het team dat als eerste 20 punten weet te verzamelen. Deze vorm van wedden is vooral populair bij speler die even snel een gokje willen wagen. Dit punten aantal wordt geregeld al in het eerste kwart behaald.

Wedden op kwartwinnaar:
Je kunt een weddenschap afsluiten op het team dat in een bepaald kwart de meeste punten scoort. Omdat dit per kwart enorm kan variëren zijn de odds vaker een stuk hoger. Bij een even aantal punten voor beide teams zal word je inzet in je account terug gestort.

TIP: Kijk niet alleen naar de grote NBA wedstrijden. Binnen Europa worden ook veel basketbal wedstrijden gespeeld. Het Europees Kampioenschap is hier een voorbeeld van. Het is lang niet gek dat je op deze wedstrijden soms hogere odds tegenkomt dat bij een NBA wedstrijd. Vergeet daarnaast niet dat er tijdens een basketbalwedstrijd soms meer dan 200 punten gescoord kunnen worden. Om je risico te verlagen kan het helpen zo nu en dan ook live te wedden.

Exclusieve Bonussen

Ben je klaar voor de weddenschap op basketbal? Dan zijn hier in ieder geval 4 bookmakers met een goede bonus. Dit geeft je alvast een zetje in de rug tijdens je (eerste) weddenschap op basketbal.

Website
Sorry, er zijn momenteel geen sites beschikbaar