Wedden op Team Reggeborgh

Een indrukwekkende samenstelling sprinters en allrounders, Team Reggeborgh is zeker niet te negeren als het neerkomt op wedden op schaatsen!

Estimated reading time: 7 minuten

Midden jaren ‘90 werd het schaatsen professioneel. Schaatsers rijden nu bij gesponsorde teams. Hoe gaat het bij wedden op schaatsen Team Reggeborgh?

Het commerciële schaatsen begon ooit bij Rintje Ritsma. In 1995 verliet hij de kernploeg van de KNSB om met sponsor Sanex betere faciliteiten voor elkaar te krijgen. Sindsdien zijn er steeds meer teams gekomen in het schaatsen met hun eigen belangen en sterke schaatsers. In dit artikel kijken we naar Team Reggeborgh en hoe je bij dit team kunt wedden op schaatsen.

Geschiedenis van Team Reggeborgh

De historie van schaatsteams zijn niet zo simpel als bijvoorbeeld bij voetbalclubs. Het is een beetje te vergelijken met het wielrennen. Het draait voornamelijk om sponsors die enkele jaren in de spotlight willen staan. Soms volgt een overname, een fusie of stoppen teams gewoon helemaal. Team Reggeborgh is een schaatsploeg die ook veel heeft meegemaakt sinds het in 2010 werd opgericht.

Team Liga met Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer

In 2010 had Team Control (nu Team Jumbo-Visma) financiële problemen. Drie schaatssters besloten daarop uit het team te stappen en een eigen team op te richten: Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer. Dit gebeurde in mei 2010, en in september van dat jaar werd Liga bekendgemaakt als hoofdsponsor. In oktober 2010 werd de vrouwenploeg gepresenteerd met naast de drie bovenstaande ook Floor van den Brandt.

Het team had echter te weinig schaatsers en ook onvoldoende budget om mee te mogen doen. Maar schaatsbond KNSB streek met de hand over het hart en gaf Team Liga dispensatie. Op het NK Afstanden, het eerste toernooi, pakte het team de eerste prijs met winst voor Margot Boer op de 500 meter. Tegenvaller was wel dat Annette Gerritsen geblesseerd was en daardoor drie titels niet kon verdedigen.

Ireen Wüst en andere allrounders

Na één seizoen stopte Marianne Timmer al met schaatsen en werd ze trainer bij de ploeg. Schaatssters als Lotte van Beek, Anice Das en Irene Schouten kwamen erbij, maar die waren een jaar later alweer weg. In 2012 ging Annette Gerritsen terug naar de ploeg van Jac Orie en kwamen schaatssters als Yvonne Nauta, Thijsje Oenema en Janine Smit. Grote successen bleven echter uit voor Team Liga.

In 2013 voegde Gianni Romme zich als assistent-trainer bij Team Liga en een jaar later breidde de ploeg zich uit met allrounders. De grote Ireen Wüst kwam onder andere net als allrounder Jorien Voorhuis, maar ook internationale sprinters Karolina Erbanova en Nao Kodaira. Het team probeerde het naast de sprint dus ook op het allrounden. Wüst won het EK allround en werd tweede op het WK allround.

Fusie met Beslist.nl van Gerard van Velde

Ireen Wüst verliet het team echter al na één jaar om sportieve redenen en in 2016 stopte Margot Boer met schaatsen. Bovendien stapte Marianne Timmer volledig uit de schaatssport. Ook was het onrustig rondom de sponsoring. In 2014-2015 nam Continu het stokje over van Liga en zou dit doen tot 2018. Maar in 2016 werd Plantina ineens hoofdsponsor. Later dat jaar werd besloten te fuseren met Team Beslist.nl rondom trainer Gerard van Velde.

Daardoor kwam er ineens een grote ploeg met ook eindelijk mannen, allemaal sprinters. En ook zeker niet de minste: Kai Verbij, Thomas Krol, Ronald Mulder, Dai Dai N’tab en Pim Schipper. Rond die tijd kwamen ook Michel Mulder, Esmee Visser en Koen Verweij bij het nieuwe gemengde team.

Team Reggeborgh met meer sprinters en twee allrounders

In 2018 werd investeringsmaatschappij Reggeborgh de hoofdsponsor van de ploeg. De focus bleef op de sprinters en de afgelopen jaren vonden steeds meer sprinters hun weg naar Team Reggeborgh. Jutta Leerdam, Michelle de Jong, Vanessa Herzog, Femke Kok, Kjeld Nuis en Hein Otterspeer zijn er slechts enkele van. In 2022 zorgden Patrick Roest en Marcel Bosker met hun overstap naar Reggeborgh weer voor verbreding naar allround en langere afstanden.

Opvallend is dat Ireen Wüst haar carrière heeft afgesloten bij Team Reggeborgh. Tussen 2020 en 2022 won ze nog een aantal medailles in dienst van deze ploeg, waaronder natuurlijk goud en brons op de Olympische Spelen van Peking 2022. Gerard van Velde is nog steeds de hoofdtrainer van Team Reggeborgh en hij wordt ondersteund door Dennis van der Gun en Robin Derks.

Schaatsers en erelijst van Team Reggeborgh

De eerste jaren was het een komen en gaan van schaatsers bij toen nog Team Liga. Daardoor kon er weinig opgebouwd worden en ontbrak het ook aan schaatsers op de top van hun kunnen. Marianne Timmer hield er al na een jaar mee op, Annette Gerritsen ging na twee jaar alweer weg. De belangrijkste successen kwamen van de derde oprichter. Margot Boer domineerde tussen 2010-2016 nog het Nederlandse sprinten. Zij won drie keer het NK sprint en werd een keer derde op het WK Sprint.

Schaatsers als Lotte van Beek en Irene Schouten zouden pas later in hun carrière prijzen pakken. Ireen Wüst pakte zoals gezegd een EK Allround in haar korte eerste periode bij Reggenborgh, in haar tweede periode onder meer olympisch goud en brons. Maar er waren ook nog kleine andere successen. Yvonne Nauta won een keer het NK Allround en brons op het WK Allround. Thijsje Oenema won drie keer goud op het NK Afstanden, brons op het WK Afstanden en goud op het NK Sprint.

Wereldtitels sprint voor Team Reggeborgh

Na de fusie met Team Beslist.nl van trainer Gerard van Velde kwamen meer grote successen. Kai Verbij won goud, zilver en twee keer brons bij het WK Sprint, twee keer goud bij het EK Sprint en onder meer vier keer goud bij het WK Afstanden. Thomas Krol zou pas na zijn tijd bij Reggeborgh (2016-2018) grote prijzen winnen. Ronald Mulder won bij Reggeborgh nog eenmaal goud op zowel het WK Afstanden als het EK Afstanden. Dai Dai N’tab won een NK Sprint en een wereldbeker 500 meter in zijn tijd bij deze ploeg.

De laatste jaren heeft Reggeborgh nog steeds goede schaatsers over om prijzen te pakken. Zo is Femke Kok nu een van de beste sprinters van de wereld met medailles op diverse toernooien. Kjeld Nuis pakte in dienst van Team Reggeborgh goud op de 1500 meter van de Olympische Spelen 2022 Peking.

Huidige schaatsers Team Reggeborgh

Waar in het verleden vooral vrouwen de dienst uitmaakten, zijn het nu de mannen bij Team Reggeborgh. Er zijn namelijk elf mannen en drie vrouwen in dienst. Specialist middenafstanden Kjeld Nuis springt eruit, net als drievoudig wereldkampioen allround Patrick Roest. Marcel Bosker heeft driemaal goud op het WK Afstanden achter zijn naam, drie keer de ploegenachtervolging. Hein Otterspeer hoopt in de herfst van zijn carrière nog enkele mooie prijzen te winnen.

Bij de vrouwen is het alleen maar sprinten wat de klok slaat. Femke Kok is zoals gezegd een van de beste sprinters van de wereld. Met haar 22 jaar heeft ze hopelijk nog een fantastische carrière voor de boeg. Michelle de Jong is pas 23 jaar en is de huidige Nederlands kampioen sprint. Marrit Fledderus is 21 en stond met zilver naast Michelle de Jong op het podium van het vorige NK Sprint.

Wedden op Team Reggeborgh

Een aantal wereldtoppers en jonge talenten bij de mannen, de toekomstige sprinttoppers bij de vrouwen. Team Reggeborgh heeft een mooie mix van schaatsers die nog voor veel succes kunnen zorgen. Wedden op Team Reggeborgh kan dus iets moois opleveren bij vooral de sprinttoernooien, maar let ook zeker op mannen als Patrick Roest en Kjeld Nuis. Bekijk alles over wedden op schaatsen bij Wed Meesters om altijd op de hoogte te zijn!