Wed Meesters | Sporters op Social Media

LeBron James op social media. It’s a Space Jam!

Als je één basketballer moet volgen op Social Media, laat het Lebron James zijn. Deze man is vrienden met Bugs Bunny.

Geschatte leestijd: 3 minuten

All hail King James! De onbetwiste koning van de NBA is LeBron James. Hij scoort aan de lopende band op het basketbalveld, maar doet hij dat ook op de socials?

LeBron James: al jaren de beste in de NBA

Velen van ons kennen natuurlijk nog Michael Jordan, die vooral in de jaren ‘90 het Amerikaanse basketbal domineerde. In de decennia ervoor waren er toppers zoals Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird, Magic Johnson en Bill Russell. Tot een paar jaar geleden waren de LA Lakers jarenlang dominant door spelers als Shaquille O’Neal en de helaas veel te vroeg overleden Kobe Bryant.

Maar ten tijde van O’Neal en Bryant kwam ook een andere ster aan de top: LeBron James. In 2003 begon hij als ‘first draft pick’ bij de Cleveland Cavaliers, waar hij tot 2010 zou blijven spelen. Toen hij naar de Miami Heat ging, kwamen ook de successen, want in 2012 en 2013 pakte hij de NBA titel met deze ploeg. Tussen 2014 en 2018 speelde James vervolgens weer voor de Cavaliers, die hij in 2016 voor het eerst in de geschiedenis kampioen maakte. Sinds 2018 speelt James bij de LA Lakers en in 2020 wonnen ze het kampioenschap. Over een paar weken wordt LeBron 37, maar hij is nog net zo oppermachtig als altijd.

Hard werken leidt tot succes

Net zoals andere topsporters op zijn leeftijd is het naast talent een kwestie van hard werken om zo lang aan de top te blijven. Als je een voetbalfan bent, ken je bijvoorbeeld de foto’s en video’s van Cristiano Ronaldo (36) en Zlatan Ibrahimovic (40) die nog altijd in topconditie zijn en niets onderdoen voor vele twintigers. In de NBA is het ook een stuk harder werken dan op het voetbalveld, want ze spelen per seizoen 80-90 wedstrijden met daarin constant rennen, fysieke duels en meer. LeBron James staat dan ook vaak in het krachthonk, wat resultaten oplevert. Als je dan ook nog eens geld binnenkrijgt voor sponsoring, helpt dat ook.

All in the family met LeBron James

De ene beroemdheid kiest ervoor om het gezin buiten de spotlights te houden, de andere deelt graag leuke momenten van zijn of haar gezin. LeBron James hoort bij de laatste categorie. Samen met zijn vrouw Savannah heeft hij drie kinderen: zoons Bronny (2004) en Bryce (2007) en dochter Zhuri (2014). De inmiddels 17-jarige Bronny is ook fervent basketballer en daar is papa LeBron natuurlijk erg blij mee. Zijn zoons mogen ook Instagram hebben en hij tagt ze graag.

In de voetsporen van Michael Jordan

De dertigers en veertigers onder ons hebben waarschijnlijk in 1996 de film Space Jam gezien, waarin de Looney Tunes (Bugs Bunny, Daffy Duck etc.) het samen met basketballegende Michael Jordan opnemen tegen aliens in een epische basketbalwedstrijd. Eerder dit jaar was het na 25 jaar tijd voor een vervolg met een nieuwe basketbalheld, Space Jam: A New Legacy met in de hoofdrol LeBron James.