Wed Meesters | Actueel Nieuws

Champions League Betting: AC Milan – Liverpool & meer!

Wie gaat er door in de Champions League en wie haakt er af? Nu is het moment om in te zetten!

Geschatte leestijd: 3 minuten

De ontknoping in de Champions League! Althans, in de groepsfase. Ajax is al door, maar AC Milan en FC Barcelona nog niet. En een Nederlands onderonsje bij Villarreal – Atalanta.

AC Milan – Liverpool

Het worden weer twee heerlijke dagen Champions League met topduels. Liverpool is met vijf overwinningen al lang groepswinnaar in groep B, maar daarachter strijden FC Porto (5 punten), AC Milan (4) en Atlético Madrid (4) nog om de tweede plek in deze groep des doods. Alles is nog mogelijk, maar voor Serie A-koploper AC Milan is eigenlijk winst de enige optie. Zij hopen op een soort B-team van Liverpool en de bookmakers verwachten dat misschien ook, want zij geven AC Milan odds van 2.17 op winst en Liverpool 3.20.

FC Porto – Atlético Madrid

In dezelfde groep is dus ook nog de directe strijd om Europese overwintering tussen FC Porto en Atlético Madrid. De Portugezen zijn beter in vorm, want zij verloren in de afgelopen zeven wedstrijden alleen van Liverpool en hebben ook nog eens het thuisvoordeel. In de vorige onderlinge duel bleef het bij 0-0, een gelijkspel zou voor Porto wel eens kunnen volstaan om met zes punten naar de achtste finale te gaan. De bookmakers zien een gelijke strijd, want de odds zijn FC Porto 2.80, X 3.25 en Atlético Madrid 2.59.

Champions League legendes: Bayern München – FC Barcelona

In het verleden stonden Bayern München en FC Barcelona samen in totaal 19 keer in de finale van de Europa Cup I of Champions League, Bayern 11 keer en Barcelona 8 keer. Maar nog nooit troffen ze elkaar in die finale. Dit seizoen lijkt een finale er voor Barça sowieso niet in te zitten, want de club is niet in goeden doen.

Bayern München is net als Liverpool en Ajax met vijf zeges al lang groepswinnaar, maar FC Barcelona heeft het lot nog in eigen hand. Dan moet de ploeg van Xavi wel minstens net zo’n goed resultaat neerzetten als Benfica. De Portugezen hebben twee punten minder, maar zouden bij een gelijke stand (als Benfica wint en Barcelona gelijkspeelt) doorgaan vanwege het betere onderlinge resultaat. Maar waar Benfica bijvoorbeeld 1.34 krijgt op winst tegen Dynamo Kiev, staat Barcelona op 4.20 tegen de 1.71 van Bayern München. Dat wordt een zware pot in de Allianz Arena.

Atalanta – Villarreal

In groep F hoeft Ralf Rangnick zich weinig zorgen te maken, want zijn Manchester United is al groepswinnaar. Villarreal (7 punten) en Atalanta (6 punten) gaan onderling uitmaken wie United volgt naar de achtste finales. En die wedstrijd is nogal een Oranje onderonsje. Bij Atalanta vinden we natuurlijk Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer, terwijl bij Villarreal vleugelaanvaller Arnaut Danjuma speelt.

Op 14 september kwamen deze clubs elkaar tegen in het eerste groepsduel in Spanje. Atalanta kwam al na zes minuten op voorsprong, maar Villarreal knokte zich door onder meer een goal van Danjuma naar een 2-1 voorsprong. Uiteindelijk besloten de clubs de wedstrijd op 2-2. Een gelijkspel zou voor Villarreal volstaan om te overwinteren in de Champions League, maar de experts verwachten een zware wedstrijd voor de Spanjaarden: Atalanta 1.80, X 4.00, Villarreal 4.05.

Wie wint de Champions League 2021/2022

Vooruit, nu de laatste groepswedstrijden worden gespeeld, is het ook wel interessant om te kijken naar de zogenaamde outright odds op de Champions League. Oftewel: wie staat aan het einde van het seizoen met de Cup met de grote oren in de handen? Opvallend genoeg heeft Ajax zich door de fantastische prestaties tot nu toe in de top acht geknokt. Maar wie zijn de grote favorieten Champions League 2021/2022?

  • Manchester City 4.25 Bayern München 5.25
  • Liverpool 7.00 Paris Saint-Germain 7.50
  • Chelsea 8.00 Manchester United 15.00
  • Ajax 18.00 Real Madrid 21.00
  • Juventus 31.00 Barcelona/Atlético/Inter 61.00