Hoogtepunten Veronica Inside: Marc Overmars ziet Newcastle wel zitten

De relatie tussen Veronica Inside en Erik ten Hag was altijd ijskoud te noemen, daar is gisteren verandering in gekomen!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Na een weekend bomvol topvoetbal was het maandagavond natuurlijk weer tijd voor de heren van Veronica Inside om alles uit het wereldje onder de loep te nemen.

Newcastle United concreet voor Marc Overmars

Naast de topwedstrijden van zondag (waaronder Ajax – PSV en Manchester United – Liverpool) ging het ook over een van de belangrijkste banen binnen het wereldje naast die van voetballer: technisch directeur. Want de overname van Newcastle United door een groepje sjeiks wil natuurlijk zeggen dat zij hopen grote successen in het voetbal te kunnen kopen. En daar hoort een sterke technisch directeur bij, volgens velen in de vorm van huidig Ajax-td Marc Overmars.

“Het gaat sowieso concreet worden dat er gesproken gaat worden, op korte termijn”, vertelde Valentijn Driessen aan de gesprekstafel. “Dat is een geweldige nieuwe uitdaging: hij heeft nu tien jaar bij Ajax gezeten. Daar heeft hij alle kunstjes wel laten zien. En hij weet ook wel dat hij nooit met Ajax het nieuwe Bayern München gaat worden of het nieuwe Paris Saint-Germain. En daar zit uiteindelijk zijn uitdaging: om eventueel met een stap naar een andere club het kunstje opnieuw te doen, maar dan nóg hoger te komen.”

Johan Derksen kraakt PSV-trainer Roger Schmidt

Natuurlijk kon een gesprek over het falen van PSV in de topper tegen Ajax (5-0) niet uitblijven. Trainer Roger Schmidt was al geen favoriet bij de heren van Veronica Inside, en de blamage bij Ajax was natuurlijk olie op het vuur voor Johan Derksen die vooral het selectiebeleid van Schmidt bekritiseert. “Dan haal je Pröpper, een uitstekende creatieve, technische middenvelder, en die doet nooit mee. Want Van Ginkel of een Franse wegwerker (Ibrahim Sangaré) lopen daar op het middenveld. Wat brengt Van Ginkel, wat voegt die nou toe? Dat is de aanvoerder, zo’n recht-toe-recht-aan-speler die een balletje tikt, terwijl je met Pröpper in balbezit wat kunt doen.”

René van der Gijp deed er nog een schepje bovenop door naast Van Ginkel ook oud-wereldkampioen Mario Götze aan te pakken. “PSV heeft daar twee man lopen die allebei 70 procent zijn: Götze en Van Ginkel. Maar wat gebeurt er als die een beetje moe worden, een pijntje hebben? Dan zijn ze 50 procent. Dan heb je er geen ene kut meer aan, hè. Want ook die Götze gisteren: ik heb niets gezien, helemaal niets.”

Erik ten Hag praat bij Veronica Inside over…

niet Ajax, maar wel over De Graafschap met oud-ploeggenoot Hans Kraay junior. Genee, Van der Gijp en Derksen waren stomverbaasd toen de telefoon van Hansie Hansie overging en het de huidige trainer van Ajax bleek te zijn. Van der Gijp probeerde zijn tafelgenoot meteen zijn telefoon te ontfutselen, maar slaagde daar niet in. Kraay junior en Ten Hag spraken elkaar even over de aankomende reünie van De Graafschap waar ze begin jaren ‘90 samen speelden en in 1991 (precies 30 jaar geleden dus) samen kampioen werden van de Eerste Divisie.

René van der Gijp geloofde er natuurlijk niks van, maar kon de proef op de som nemen toen hij eindelijk de telefoon van Hans kreeg om even met Ten Hag te dollen. Bekijk de doldwaze beelden hier!