Wed Meesters | Wedden op Volleybal

Wedden op Volleybal

Lange tijd was wedden op volleybal wedstrijden bij een bookmaker iets voor alleen liefhebbers van volleybal. De laatste jaren is wedden op Volleybal steeds toegankelijker geworden waardoor ook niet volleybal liefhebber steeds vaker een weddenschap op volleybal plaatsen.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Een topper in en buiten Nederland

Wedden op volleybal

Één van de meest bekende sporten in Nederland is nog altijd volleybal. Net als basketbal is volleybal ontstaan in de Verenigde Staten. Het is bedacht in de negentiende eeuw door een sportleraar die voor de wat oudere spelers een sport zocht die niet zo inspannend en ruig was als basketbal, maar die toch noch wat fysieke inspanning vergde van de spelers. Al binnen enkele tientallen jaren was de sport verspreid over verschillende werelddelen, en op deze manier kreeg de sport de kans om zich te ontplooien tot een volwaardige sport met uitgebreide regelgeving en echte competities.

De verspreiding

De reden dat de sport zo snel verspreid raakte, was om het feit dat Amerika na de Eerste Wereldoorlog zestienduizend volleyballen uitdeelde onder haar bondgenoten. Het eerste land dat volleybal gewillig adopteerde als sport was Canada. Al in 1924 was volleybal een onderdeel van het programma van de Olympische Spelen. Enkele decennia later, vlak na de Tweede Wereldoorlog, werd de eerste internationale institutie voor volleybal opgericht, de FIVB (Federation Internationale de Volleyball).  Vervolgens werd het eerste wereldkampioenschap twee jaar later gehouden in 1949. Vandaag de dag zal je de sport vooral veel terugzien in Brazilië, Europa (en met name Nederland en Italië), China, enkele andere Aziatische landen, Rusland en de Verenigde Staten.

Groot succes

Het succes van volleybal in Nederland van de laatste jaren kan misschien verklaard worden door het feit dat in 1996 een Nederlands volleybalteam goud won tijdens de Olympische Spelen. Dit heeft volleybalteams in het hele land een enorme boost gegeven, waardoor men harder ging trainen, meer plezier kreeg in het spel en men de ontwikkelingen in de hogere klassen binnen de Nederlandse volleybalteams steeds strakker ging observeren. Daarnaast is er een enorme groei ontstaan in het wedden op volleybal. In 1996 deden zich natuurlijk enorme hoeveelheden weddenschappen de ronde, waaraan ook de grootste sommen geld verbonden waren. Sindsdien is men eigenlijk altijd vrij actief gebleven bij bookmakers op het gebied van weddenschappen rond volleybalwedstrijden.

Verschillende niveaus

Het hoogste niveau als het gaat om volleybal is in Nederland de A-league. Teams die hieraan mee mogen doen zijn onder andere VC Nesselande,  Dynamo en Matinus. Dit zijn dus belangrijke teams die je in de gaten moet houden bij jouw bookmaker. Onder de A-league komt de B-league, en daaronder de eerste en de tweede divisie. Daar weer onder komen de divisies van lagere rangen. Als laatst hebben we de amateurdivisies.

De uitblinkers

Qua internationale competities en divisies zijn er enkele die natuurlijk het meest uitblinken en die ook het meest relevant zijn. Natuurlijk kunnen daarbij de Olympische Spelen niet ontbreken, maar daarnaast bestaat ook nog de Champions League, het Europees Kampioenschap en het Wereldkampioenschap. Het is opvallend hoeveel mensen in Nederland deze competities altijd nauwlettend in de gaten houden bij hun bookmaker.

Het zal je dan ook niet verbazen dat sportwedden binnen de volleybalwereld niets raars is. Vooral bij het Europees Kampioenschap en bij het Wereldkampioenschap wordt er heel wat gewed bij de gemiddelde bookmaker. Desondanks zijn kwalificatiewedstrijden ook een belangrijke bron van weddenschappen, en uiteraard ontbreekt het de Champions League al helemaal niet aan aandacht bij welke bookmaker dan ook.

De Champions League

De meeste grote teams beschouwen de Champions League als de meest belangrijke competitie die er is. Dit is al het geval sinds 1959. Een opvallende trend is het achter elkaar binnenslepen van de eretitel door Moskou. Hun topteam, VC CSKA Moskou, heft momenteel wel dertien keer gewonnen. Wie weet hoeveel eretitels hier in de toekomst bij zullen komen. Mocht je willen wedden op volleybal binnen de Champions League, hou dan Moskou vooral goed in de gaten bij jouw bookmaker. Daarnaast zijn er nog twee teams die relatief gezien ook uitblinken: Roemenië en Italië.

Plezier bij het wedden

Het leuke aan volleybal is de hoeveelheid soorten die er vandaag de dag zijn. Eén van de bekendste aftakkingen van het traditionele volleybal is natuurlijk beachvolleybal. Deze sport is ook al opgenomen in de Olympische Spelen, en wijdverbreid erkend als officiële sport. Je kunt het natuurlijk al raden aan de hand van de naam, maar meestal wordt beachvolleybal op het strand gespeeld. De regels lijken op die van de gewone volleybalwedstrijd, maar er zijn wel enkele kleine aanpassingen aan toegevoegd.

Dat was natuurlijk nodig vanwege de andere omstandigheden van de omgeving. Om het spel zo eerlijk mogelijk te houden, wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met natuurlijke factoren als de wind en zonneschijn, waar je binnen uiteraard minder tot geen last van hebt. Meestal is het veld ook iets kleiner dan bij een normale volleybalwedstrijd. Nederland heeft genoeg stranden tot haar beschikking. Hierdoor heeft beachvolleybal zich ook in Nederland kunnen ontwikkelen als officiële sport die ook vrij veel beoefend wordt.

Weddenschappen voor iedereen

Gedurende een lange tijd is het wedden op volleybalwedstrijden bij een bookmaker iets geweest dat vooral werd gedaan door de grootste liefhebbers van volleybal. Zij wisten immers precies wat er allemaal binnen de sport om ging, welke teams het beste waren en de grootste kans hadden op winst of verlies, welke spelers het best waren, et cetera. Toch zien we de laatste jaren steeds meer dat ‘leken’ ook hun sprong in het diepe wel willen wagen. De meesten laten zich van tevoren wel goed informeren over de situatie binnen de volleybalwedstrijden bij hun bookmaker, of hebben deze informatie zelf opgezocht. Deze wordt immers volop verstrekt op het internet, en vaak zelfs op de site van de bookmaker zelf.

Wat doe jij?

Er is ook een groep mensen die weddenschappen aflegt op volleybalwedstrijden bij hun bookmaker zonder daadwerkelijk te weten waar ze eigenlijk op wedden. Als je dit wil kan dat natuurlijk, maar het blijkt dat weddenschappen meestal toch het leukst zijn wanneer je zelf ook weet waar je het over hebt. Het kan ongelofelijk veel voldoening geven wanneer je de situatie voor jezelf hebt uitgezocht, een inschatting hebt gemaakt aan de hand van je verzamelde gegevens en vervolgens precies de juiste keuze hebt gemaakt. Als je niet in één keer achter elkaar allemaal weddenschappen wint hoeft dit natuurlijk ook niet erg te zijn. Je wordt immers steeds beter in het inschatten van de kansen. Dit heeft overigens meestal wel wat tijd nodig. Een optie is om je voor het wedden te laten adviseren door een professional, of door een amateur die er simpelweg veel van weet. Hierdoor maak je de kans dat je op de juiste teams en spelers wed, net ietsje groter.

Exclusieve bonussen

Opzoek naar de hoogste bonussen van dit moment? Dit is de top 4 van bookmakers met de hoogste bonussen.

WebsiteBezoek

Claim Bonus

Lees Review

Claim Bonus

Lees Review

Claim Bonus

Lees Review

Claim Bonus

Lees Review

Veelgestelde Vragen over wedden op Volleybal

  • New FAQ : Question

    New FAQ : Answer