Odds

Odds & quoteringen

De definitie van een quotering of odd is een prijsbepaling. De odds bepalen dus de hoeveelheid die je kunt winnen met het plaatsen van een weddenschap. Het lezen van de odds is lang niet zo moeilijk als dat het er uit ziet, en dat zullen we je bewijzen.

Om te beginnen bestaat een odd altijd uit twee cijfers die gescheiden worden door een “/” Een odd kan er dus bijvoorbeeld zo uit zien: 5/1.

Hieronder een aantal voorbeelden hoe je odds kunt aflezen. Voor het gemak nemen we de odds van Max Verstappen die de Formule 1 Grand Prix van Spanje wint.

  • 8/1: Voor elke €1 die je inzet kun je €8 winnen. De kans dat Max Verstappen wint is: 1/(8+1)= 11%
  • 5/1: Voor elke €1 die je inzet kun je €5 winnen. De kans dat Max Verstappen wint is: 1/(5+1)= 17%
  • 1/1: Voor elke €1 die je inzet kun je €1 winnen. De kans dat Max Verstappen wint is: 1/(1+1)= 50%
  • 1/4: Voor elke €4 die je inzet kun je €1 winnen. De kans dat Max Verstappen wint is: 4/(4+1)= 20%
  • 15/4: Voor elke €4 die je inzet kun je €15 winnen. De kans dat Max Verstappen wint is: 4/(15+1)= 25%

Dus, hoe kleiner de kans dat Max Verstappen wint, hoe hoger het bedrag wat je kunt winnen wanneer je de weddenschap aangaat. De kans dat Max Verstappen wint wordt bepaald door een team van sport experts in dienst van de bookmaker.

Je kunt naast het voorspellen van de uitslag van een sportevenement ook wedden op gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens het evenement. Dit kan zelfs nadat het evenement al is begonnen, dit wordt Live Wedden genoemd…

Wil je nu meer weten over Odds van specifieke bookmakers of zelfs vergelijken waar je de beste Odds kunt krijgen voor een bepaalde wedstrijd? Kijk dan eens op OddsBrothers.com en download hun app.