Wedden op de Paralympische Spelen

Hoewel de Paralympische Zomerspelen al sinds de jaren 60 bestaan, zijn ze pas sinds kort echt populair. Pas in 2012 pikte de gok gemeenschap de Paralympische Spelen op toen deze in Londen werd georganiseerd en in 2016 kwam het wedden op stoom kwam tijdens de Paralympische Spelen van Rio. Vergeleken met de Olympische Spelen was het gok volume in 2016 ongeveer 7,5%. Er is dus nog veel potentie voor spelers en dus veel potentie voor de Tokyo Paralympics van 2021 die net zijn begonnen!

Dat 2012 de eerste succesvolle Paralympische Spelen was in termen van publieke aandacht heeft alles te maken met media-aandacht. Nu het evenement de aandacht krijgt die het verdient, neemt de vraag om te wedden op het evenement toe. Net als wij werken bookmakers hard om het evenement in ons portfolio op te nemen. Het is tijd om sportweddenschappen net zo inclusief te maken als sport zelf. Technisch zijn er echter nog wel wat hindernissen waarvoor we een oplossing zoeken. Net als de Olympische Spelen, waar er bepaalde gewichtscategorieën kunnen zijn, werken de Paralympische Spelen met categorieën van handicaps. Deze categorieën omvatten verminderd passief bewegingsbereik, intellectuele beperking, verminderde spierkracht, slechtziendheid, verschil in beenlengte, athetose, ledemaat deficiëntie, ataxie, hypertonie en kleine gestalte.

Paralympische weddenschappen begrijpen

Er is (niet verrassend) veel overeenkomst met wedden op de Olympische Spelen. Je kunt alleen op medaille winst inzetten of op elk event los. Dus bijvoorbeeld op de kwarfinales van de 100m hordelopen. Je kunt in elke fase van het toernooi wedden. Houd er rekening mee dat elke sport zijn eigen ontwikkeling heeft tijdens de Paralympics. Het op de hoogte zijn van de agenda van de kwalificatie voor de finale voor een sport is essentieel. Iets anders waar je op kunt wedden dat atleten Paralympische of zelfs wereldrecords in hun discipline breken. Het verschil tussen Olympische Spelen en Paralympische Spelen is dat de laatste meer moeite heeft om het speelveld gelijk te houden. Vandaar de categorieën. Dit leidde in het verleden tot controverses over wel of niet valsspelen. Dit mag uiteraard geen excuus zijn om de sport en de gokmogelijkheden niet te blijven promoten!

Er is iets voor iedereen!

Tijdens de Tokyo Paralympics 2021 zijn er 22 sporten waar je uit kunt kiezen om op te wedden. Kies gewoon uit de volgende opties: Boogschieten, Atletiek, Badminton, Boccia, Kano, Fietsen, Paardensport, Voetbal 5-a-side, Goalball, Judo, Roeien, Schieten, Zitvolleybal, Zwemmen, Tafeltennis, Taekwondo, Triatlon , rolstoelbasketbal, rolstoel schermen, rolstoelrugby en rolstoeltennis. Mogelijk zijn nog niet al deze evenementen beschikbaar voor weddenschappen, omdat het een kwestie van vraag en aanbod is welke sporten als eerste worden geïntegreerd. Maakt het uit? De Paralympics zijn een geweldig evenement met veel geweldige memorabele sportmomenten. Als toeschouwer groei je in het toernooi en leer je over de atleten die niet vaak hun moment in de schijnwerpers kregen. Wedden komt vanzelf als het toernooi zich ontvouwt.

Toegegeven, er zijn niet veel deskundige tipsters op de Paralympische Spelen. Je staat er grotendeels alleen voor. Dat maakt dit evenement vrij uniek in de wereld van weddenschappen en het geeft kansen, kansen om zelf een Paralympische expert tipster te worden!